Image
Rikshems Samira Mchaiter och Skanskas Anna Wingqvist är två av finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna. I morgon presenteras den tredje och sista finalisten.
Rikshems Samira Mchaiter och Skanskas Anna Wingqvist är två av finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna. I morgon presenteras den tredje och sista finalisten.

Årets Unga Fastighetskvinna: Finalist nr 2

Fastighetskvinnan Under tre dagar presenterar vi, utan inbördes ordning, de tre finalisterna i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna. De tre kommer till seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 1 september där prisutdelningen äger rum. Dagens finalist: Samira Mchaiter, regionchef för Rikshem i Uppsala.
Publicerad den 24 Augusti 2016

Utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna delas ut på seminariet Fastighetskvinnan för tredje gången. Juryn består av Agneta Jacobsson, Kerstin Lindberg Göransson och Kristina Alvendal. Newsec är prissponsor till utmärkelsen.

Här anmäler du dig till seminariet Fastighetskvinnan - anmälan stänger på fredag!

Sju år efter att Samira Mchaiter påbörjade sin utbildning blev hon regionchef för Rikshem i Uppsala.

- Jag intresserade mig för en utbildning till fastighetsförvaltare på Yrkeshögskolan Newton, en utbildning på 2,5 år, när jag var på en mässa. Eftersom jag började plugga sent, vid 25 års ålder och i rådande finanskris så var jag pragmatisk och funderade på en utbildning där man skulle hamna i en stabil bransch som inte var konjunkturkänslig. Kombinationen ekonomi, teknik och juridik var det som lockade just till förvaltning av fastigheter, berättar Samira Mchaiter.

- Några månader innan min examen kom jag i kontakt med Real Competence – jag hade jobbat med dotterbolaget Studentresurs under studietiden. Real Competence skulle lämna in ett anbud till Sigtuna Kommun för ett bemanningsuppdrag på en förvaltare, och hade samma dag fått veta att deras kandidat hade fått ett annat jobb. Med tre timmars betänketid tackade jag ja till att vara deras kandidat till Sigtuna kommun, viket jag är glad för idag. Efter ett par månader blev jag anställd direkt av kommunen på deras fastighetsavdelning jag arbetade där i nästan 2,5 år.

- Sen sökte jag ett jobb på Järfälla kommun, det blev dock en kort visit eftersom jag efter bara fem månader fick ett erbjudande på Rikshem i Uppsala som jag inte ville tacka nej till. Jag var redan intresserad av Rikshem, det verkade vara ett spännande bolag som var nystartat och det hände mycket på bolaget, jag tvekade inte utan tackade ja till en roll som fastighetsförvaltare i Uppsala. Efter cirka ett år fanns det en möjlighet att söka en tjänst som fastighetschef intern och jag kände mig redo för att anta utmaningen. Ungefär ett och ett halvt år senare dök möjligheten upp för rollen som regionchef, och det kändes som ett naturligt steg att ta.

Vad är det bästa med ditt jobb?
- Det roligaste är att få vara med och utveckla en av Rikshems regioner tillsammans med våra engagerade medarbete för att öka boendekvalitén för våra hyresgäster.

Vid sidan av arbetet sitter Samira Mchaiter med i flera utbildningsinriktade styrelser, och hon siktar på att fortsätta utvecklas inom fastighetsbranschen.

Vad gör du om tio år?
- Jag kommer att fortsätta inom branschen och förhoppningsvis leda en större organisation än jag gör idag.

Affärsseminariet Fastighetskvinnan hålls på Grand Hotel i Stockholm den 1 september. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – män medverkar enbart i punkter som handlar om jämställdhet och mångfald. Men det är inte ett event för enbart kvinnor – alla som är intresserade av den kommersiella fastighetsmarknadens utveckling är välkomna. Du anmäler dig här.

FAKTA
Namn: Samira Mchaiter.
Ålder: 33.
Bor: Sundbyberg.
Familj: Mamma och syskon.
På Rikshem sedan: 2013.
Tidigare arbetsgivare: Stockholmshem, Sigtuna kommun, Järfälla kommun.
Fritidsintressen: ”Familj, vänner, träning och ett nyfunnet intresse fjällvandring.”

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY