Image
Samira Mchaiter, Sima Ghaemi och Anna Wingqvist är finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna.
Samira Mchaiter, Sima Ghaemi och Anna Wingqvist är finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna.

Här är de tre finalisterna

Fastighetskvinnan I morgon stängs anmälan till seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 1 september, där prisutdelningen för Årets Unga Fastighetskvinna äger rum. Under tre dagar har vi presenterat finalisterna. Sist ut: Sima Ghaemi, 27, affärsutvecklare på Skanska Fastigheter Stockholm.
Publicerad den 25 Augusti 2016

Utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna delas ut i samband med seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel 1 september. I morgon stängs anmälan, du anmäler dig här.

De tre finalisterna är Anna Wingqvist från Skanska, Samira Mchaiter från Rikshem - och dagens finalist: Skanskas Sima Ghaemi, som arbetar med affärsutveckling i tidiga skeden, driver detaljplaner och hittar nya fastighetsutvecklingsprojekt.

- Det är ett väldigt intressant jobb. Jag har lätt för att se möjligheter och finna potential även på knepiga platser och i svåra projekt. Ju mer komplext ett projekt verkar desto mer inspirerad blir jag, säger Sima Ghaemi.

Hon har haft sin nuvarande roll i ett år och var dessförinnan trainee på Skanska Fastigheter, som utvecklar kommersiella fastigheter, där hon fick prova på ett flertal olika roller inom bolaget.

Vad var det som fick dig in i fastighetsbranschen?
- Jag är en person som blir intresserad av det mesta jag tar mig för. Jag läste natur på gymnasiet och sedan konstvetenskap på universitetet. Efter en tid kände jag att jag saknade den tekniska biten, så jag tänkte om och valde lantmäteriutbildningen.

Kombinationen av teknik, juridik och ekonomi lockade samtidigt som jag såg att det fanns utrymme för min kreativitet att få komma fram. Sen har jag dessutom ett intresse av arkitektur så i slutändan var det ett ganska naturligt steg för mig att ge mig in i fastighetsbranschen.

Sima Ghaemi sitter även med i styrelsen för ULI YL, Urban Land Institute Young Leaders, ett nätverk för yngre verksamma inom samhällsbyggnadsbranschen.

- Jag är väldigt nyfiken av mig och tycker om att träffa människor och bygga nätverk. ULI är ett bra forum för yrkesverksamma som vill fortsätta utvecklas och lära av varandra.

Just nu sitter hon och planerar för att medverka på Business Arena, där hon ska vara moderator för ”Draknästet”, som har det kända tv-programmet som förebild.

- Jag var själv med som deltagare förra året. Vi på ULI har scoutat fram de olika lagen som ska presentera sina förslag till lösningar på årets frågeställning, som går under temat Stadsbyggnad och Integration. Det ska bli spännande.

Hur ser framtidsambitionerna ut? Var ser du dig själv om tio år?
- Då ser jag mig själv i en ledande position där jag får vara aktiv i många spännande projekt och driva visioner och utvecklingen av städer framåt. Jag hoppas att jag då även har lyckats inspirera andra unga kvinnor till att ge sig in i fastighetsbranschen och våga ta plats. Det är en spännande och bred bransch som jag tror passar alla, oavsett bakgrund, det har jag förhoppningsvis lyckats förmedla.

Utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna delas ut på seminariet Fastighetskvinnan för tredje gången. Juryn består av Agneta Jacobsson, Kerstin Lindberg Göransson och Kristina Alvendal. Newsec är prissponsor till utmärkelsen.

Affärsseminariet Fastighetskvinnan hålls på Grand Hotel i Stockholm den 1 september. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – män medverkar enbart i punkter som handlar om jämställdhet och mångfald. Men det är inte ett event för enbart kvinnor – alla som är intresserade av den kommersiella fastighetsmarknadens utveckling är välkomna. Du anmäler dig här.

Namn: Sima Ghaemi.
Ålder: 27 år.
Bor: Årsta.
Familj: Sambon Martin, syster, mamma, pappa och katten Mårten.
Fritidsintressen: Design och inredning. ”Jag kan till och med älska ett slitet 60-tals kontorshus som mina kollegor tycker man ska riva.”

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY