Image

Årets stadskärna utsedd

TÄVLING För femtonde året har Årets stadskärna utsetts. Juryns val föll på Linköping som därmed erövrar utmärkelsen för andra gången.
Publicerad den 12 Maj 2009

- Juryns beslut grundar sig på att Linköping har åstadkommit stabilitet i sitt utvecklingsarbete och att man visat på att city blivit bättre än tidigare. Man är oerhört målmedvetna i sina satsningar och utvecklingsprojekt, både från kommunen och från den privata sektorn. Många fina samarbetsprojekt banar vägen för nydaning i en anrik stadskärna. Organisatoriskt är samarbetet i Linköping city också på väg över från ett kraftfullt projekt vidare till en bolagsform, det kommer att ge ytterligare styrka i processen, säger Jeanette Berggren, vd för Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering:
"Linköping etablerade sig redan på 90- talet i utvecklingsarbetet av stadskärnan. Målmedvetet och ett väl förankrat arbete har lett till många framgångsrika samverkanslösningar mellan kommunen och de privata intressenterna.
Resultatet är hög standard i stadsmiljön och god estetik.
Med engagemang och prestigelöst förhållningssätt och toppat med att våga ha roligt har organisationen lyckats entusiasmera många goda krafter. Man har lyckats gå från ett sovande till ett bultande stadshjärta. Den inslagna
vägen är given, Linköping tillhör elitserien."

FAKTA/ Årets Stadskärna
delas i år ut för femtonde gången. Allt fler svenska städer jobbar aktivt med sin stadskärna och har förstått vikten av en attraktiv stadskärna som ett medel för bra konkurrenskraft.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige