Image
Frederiksberggade 24 i Köpenhamn.
Frederiksberggade 24 i Köpenhamn. Bild: Areim

Areim premiärköper i Danmark

Transaktioner Areim förvärvar sin första fastighet i Danmark. Fastigheten, Frederiksberggade 24, 1459 København K, byggd 1912 med omfattande renoveringar utförda under 2016, är 5 800 kvadratmeter och är centralt belägen på Ströget i Köpenhamn. 70 procent av fastigheten är uthyrd till DIS-Study Abroad in Scandinavia, som tar emot amerikanska utbytesstudenter och resterande 30 procent är vakant. Den vakanta ytan, som ligger mot Ströget, är en kommersiell yta i två plan med möjlighet att hyra ut plan 1 som kontor.
Publicerad den 1 September 2020

– Det är glädjande att Areim har genomfört sitt första förvärv i Danmark. Areim Fond IV har som strategi att investera i alla nordiska länder och ett av våra mål var att genomföra en första direktinvestering i Danmark vilket vi nu levererar på. Fastigheten har utvecklingspotential och ett existerande kassaflöde samt ett mycket intressant läge med närhet till Rådhusplatsen där en ny tunnelbanestation öppnade under hösten 2019, vilket vi tror kommer öka attraktiviteten för denna del av Ströget. Vår verksamhet har en stark tillväxt och en intressant del av vårt arbete framåt är att fortsätta bygga en fastighetsportfölj i Danmark, säger Therese Rattik, vd för Areim.

Areims lokala partner i förvärvet är Keystone Investment Management.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige