Image
Landvetters-Backa 3:4 i Landvetter är en av fastigheterna som Areim köper.
Landvetters-Backa 3:4 i Landvetter är en av fastigheterna som Areim köper. Bild: Areim

Areim förvärvar fyra lättindustrifastigheter i Göteborg

Transaktioner Areim förvärvar fyra lager- och lättindustrifastigheter i Göteborg genom två affärer om totalt cirka 17 000 kvadratmeter. Fastigheterna är belägna i Sävedalens och Landvetters industriområden. Areim utökar därmed sin portfölj i Göteborgsområdet till knappa 42 000 kvadratmeter.
Publicerad den 16 Juni 2023

– Vi tror starkt på dessa områden och det känns spännande att fortsätta bygga vår portfölj inom segmentet lager- och lättindustri i Göteborgsområdet. Förvärvet stärker vår position i Göteborg ytterligare, vilket är helt i linje med vår strategi, säger Jesper Warén, ansvarig för svenska förvärv inom lager- och lättindustri på Areim.

Fastigheterna är uthyrda till en blandning av starka hyresgäster. I och med förvärvet utökar Areim sin lager- och lättindustriportfölj i Sverige till att omfatta drygt 50-talet fastigheter med en total uthyrningsbar yta om cirka 210 000 kvadratmeter i Storstockholm, Uppsala och Göteborg. Portföljen innehåller sedan tidigare även en betydande volym outnyttjade byggrätter och pågående nyproduktion.

Säljare är Corem respektive två privatpersoner.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige