Image
Johan Roos.
Johan Roos. Bild: Archus

Archus expanderar med nytt kontor i Dalarna – tar in ny partner

Bolag Mälardalsbaserade Archus flyttar till ett nytt regionkontor i Borlänge och anställer samtidigt Johan Roos som partner och uppdragsansvarig arkitekt med ansvar för komplexa bostads- och stadsutvecklingsprojekt i alla skeden.
Publicerad den 4 Juni 2020

Hemvändaren Johan Roos ansluter Archus i Dalarna i samband med flytten till nya lokaler i Cospace, en cowokingshub i centrala Borlänge. Dalaregionen är en stark marknad med hög efterfrågan av arkitekturtjänster. Archus har flera projekt och avtal i regionen, främst inom affärsutveckling och projektledning, och har länge lockats av att etablera även arkitektur på orten.

Som ett led i expanderingen har Archus rekryterat Johan Roos som närmast kommer från Ettelva Arkitekter där han varit partner och ansvarig inom affärsområdet Bostad. I Johan Roos får Archus en erfaren kollega med stor lokalkännedom då han är uppvuxen i Dalarna.
– Johan blir en förstärkning för oss i Dalarna och med sin kompetens och stora kontaktnät en viktig aktör även på våra andra etableringsorter, säger Erik Bruhn, vd för Archus arkitektur.
– Vi tror på att erbjuda helhetslösningar till våra kunder. Att ha projektledning, affärsutveckling i tidiga skeden, arkitektur och landskap inom samma väggar ger både större träffsäkerhet och snabbare leveranser, säger Åsa Svedjetun affärsutvecklingsansvarig för Archus i Dalarna.

Det nya kontoret är inflyttningsklart i juni och det finns planer på att rekrytera både fler arkitekter och affärsutvecklare efter sommaren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Archus på Branschguiden

Archus är en nytänkande, engagerad rådgivare och utvecklingspartner inom samhällsbyggnad, fastighetsutveckling, projektutveckling, arkitektur och design.
Idag består Archus av tre olika bolag som verkar enskilt och tillsammans formar en stark helhet;

Archus Arkitektur
Av utmaningar inom projektutveckling skapar vi hållbar arkitektur med spets och finess. Genom idé och initiativ är vår utgångspunkt att skapa goda affärer för våra kunder, bland våra kunder.

Archus Development
Archus Development erbjuder kunder affärsutvecklingskompetens genom att driva fram projekt från ...

Läs mer om Archus på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige