Image
Storebrand Asset Management utser Anna Jönsson till ny vd för Sverige-filialen.
Storebrand Asset Management utser Anna Jönsson till ny vd för Sverige-filialen. Bild: Storebrand

Anna Jönsson blir ny Sverige-vd för Storebrand Asset Management

Bolag Storebrand Asset Management tillsätter Anna Jönsson som ny vd för den svenska filialen.
Publicerad den 19 Juni 2023

Efter 16 år i finansbranschen, varav de senaste 13 på ledande positioner, tillträder Anna Jönsson som ny vd för Storebrand Asset Managements filial i Sverige. Anna Jönsson kommer att behålla sin roll som chef för institutionell försäljning och distribution.
– Storebrand Asset Management har haft en fantastisk tillväxtresa de senaste åren. Idag är vi Nordens femte största kapitalförvaltare med ett förvaltat kapital på över 1100 miljarder kronor, där det svenska bidraget till tillväxten är markant. Med Anna som tydlig företrädare för vår svenska verksamhet stärker vi vår lokala närvaro, säger Jan Erik Saugestad, vd för Storebrand Asset Management.
– Mitt fokus kommer vara att ytterligare stärka Storebrand Asset Managements roll i Sverige som strategisk samarbetspartner. Vi har länge haft ledartröjan när det kommer till hållbarhet i fonder av traditionella tillgångsslag men ser att kunderna står inför ett scenario där de önskar bredda och diversifiera sina portföljer, utan att göra avkall på hållbarhet. Genom vårt multibutikskoncept kan vi erbjuda en större bredd av alternativa tillgångsslag såsom fastigheter, infrastruktur och Private Equity, säger Anna Jönsson, ny vd för Storebrand Asset Management Sverige.

Anna Jönsson har arbetat i Storebrand Asset Management sedan 2017 och tillträder sin nya roll den 19 juni 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige