Image
AMF Fastigheter säljer Gårda 13:6 och lämnar därmed Göteborgs fastighetsmarknad.
AMF Fastigheter säljer Gårda 13:6 och lämnar därmed Göteborgs fastighetsmarknad. Bild: AMF Fastigheter

AMF miljardsäljer och lämnar Göteborg

Transaktioner AMF Fastigheter säljer kontorsfastigheten Gårda 13:6 belägen i området Gårda cirka en kilometer från Göteborgs centralstation. Köpeskillingen uppgår till cirka 950 miljoner kronor. I och med detta har AMF Fastigheter sålt den sista och kvarvarande fastigheten i Göteborg. Ägandet kommer nu att koncentreras till Stockholmsområdet.
Publicerad den 10 Juni 2014
Fredrik Ronvall. Bild: AMF Fastigheter
Fredrik Ronvall. Johan Bergman. Bild: Niam
Johan Bergman.

AMF Fastigheter säljer fastigheten Gårda 13:6 i Göteborg till Niam. Tillträde är 30 juni 2014 och köpeskillingen är cirka 950 miljoner kronor. Fastighetens totala yta är cirka 37 000 kvadratmeter och i dag hyr Telia Sonera Sverige samtliga lokaler. Byggår för fastigheten är 1999 respektive 2004.

AMF Fastigheter är en fastighetsägare med ett övergripande uppdrag att bidra till en hög och stabil avkastning till AMF:s pensionssparare. Genom transaktionen koncentrerar AMF Fastigheter sin verksamhet till Stockholm.

– Vi är glada att ägandet av fastigheten nu övertas av Niam som är en etablerad aktör. Istället för att själva bygga upp en egen förvaltningsorganisation i Göteborg har vi nu valt att fokusera våra investeringar till Stockholmsregionen, säger Fredrik Ronvall, transaktionschef AMF Fastigheter.

– Stockholm är en av Europas snabbast växande städer och vi bedömer att staden kommer att utvecklas starkt i framtiden. En viktig drivkraft för AMF Fastigheter är att vitalisera och utveckla Stockholm, det gör vi i nära samarbete med Stockholms stad och andra fastighetsägare, säger Fredrik Ronvall.

- Vi är glada över att förvärva en fastighet med en stark hyresgäst och ett bra läge. Vi tror på området som konstant ökar i attraktivitet på kontorsmarknaden i ett växande Göteborg, säger Johan Bergman, vd på Niam.

Catella har varit rådgivare åt AMF Fastigheter i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige