Image

Amasten möblerar om i ledning och styrelse

Karriär David Dahlgren blir ny vd på Amasten efter Thomas Melin. Samtidigt tar Rickard Backlund över ordförandeklubban efter Lars-Erik Wenehed. Dessutom ansluter Christian Hahne som ordinarie styrelseledamot.
Publicerad den 27 Maj 2014
Rickard Backlund. Bild: Cityhold
Rickard Backlund. Christian Hahne. Bild: NP3 Fastigheter
Christian Hahne.

Rickard Backlund är vd i Cityhold, styrelseordförande i NP3 och vd för Grön Bostad. Han har tidigare varit fastighetschef på Alecta och global chef för den internationella kapitalförvaltningsföretaget Aberdeen Asset Managements fastighetsinvesteringsverksamhet.

Christian Hahne är vice vd för Erik Selin Fastigheter och har tidigare varit vd för Newsec Corporate Finance. Han är arbetande styrelseordförande i Fastighets AB Centur, Alnova Balkongssystem, World Fuel Secure Systems, Fastighets AB Bryggeriet med flera bolag. Han är även styrelseledamot i NP3 Fastigheter.

- Som nya ledamöter i Amastens styrelse ser vi fram emot att vara med och bygga Amasten vidare. I vårt tycke saknar börsen ett fastighetsbolag med huvudsaklig inriktning på fastigheter i mindre och medelstora orter, då flera av de noterade bolagen ökar sitt fokus på storstadsregionerna. Amastens fokus på bostadsfastigheter och en mindre mängd kommersiella fastigheter ger sammantaget goda möjligheter att skapa ett bra bolag med stabil intjäning och goda tillväxtförutsättningar, säger Rickard Backlund och Christian Hahne.

- Vi har den senaste tiden intensifierat Amastens förberedelser att växa vidare och det känns naturligt för mig att lämna över stafettpinnen till David som ett led i det arbetet. Från bolagets sida gläds vi också åt att förstärka styrelsen med Rickard Backlund som ny styrelseordförande och Christian Hahne som ny ordinarie ledamot. Därmed känner vi oss väl rustade att i första skedet nå den målsättning om en portfölj på minst två miljarder som sattes upp i samband med att det tidigare Morphic Technologies blev fastighetsbolaget Amasten Holding i januari 2013, säger Thomas Melin, styrelseledamot och avgående vd för Amasten.

David Dahlgren har varit anställd som vice vd med ansvar för affärsutveckling och transaktioner sedan 1 januari i år.

- Det skall bli både roligt och spännande att ta över rollen som vd i Amasten. Under de gångna månaderna har jag lärt känna bolaget och ser en stor potential i tonvikten på bostäder och en mindre mängd kommersiella fastigheter i mindre och mellanstora orter. Det finns goda förutsättningar att skapa ytterligare aktieägarvärde genom huvudsakligt fokus på kassaflödesdrivna investeringar i städer som erbjuder högre direktavkastning än vad de större städerna erbjuder, säger David Dahlgren.

David Dahlgren har över tio års erfarenhet av fastighetsinvesteringar och förvaltning. Före Amasten var han under sju år Norden-vd på Tavistock Group (tidigare kallat Kenmore Property Group och Tamar Capital Partners) där han ansvarat för transaktioner och förvaltning. Fastighetsportföljen på Tavistock omfattade som mest 211 fastigheter i Sverige, Norge och Finland med ett fastighetsvärde på 6,5 miljarder kronor. Därtill ansvarade han för de tiotalet anställda verksamheten hade i Skandinavien. Delar av det tidigare beståndet David Dahlgren ansvarade för låg i Tamar European Industrial Fund (plc), som är noterad på Londonbörsen. Dessförinnan arbetade han som investeringsrådgivare åt institutionella och privata fastighetsägare på Aberdeen Property Investors under drygt tre år. David Dahlgren började sin karriär i finansbranschen 1998.

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY