Image

Krisande börsbolag blir fastighetsbolag

Bolag Krisande Morphic Technologies, som har arbetat med förnyelsebar energi, köper Amasten Bostäder och byter inriktning. Det nya bolaget kommer att heta Amasten Holding AB och noteras på First North.
Publicerad den 3 December 2012

Amasten Bostäder är ett privatägt fastighetsbolag med huvudkontor i Helsingborg som äger fastigheter i Helsingborg, Landskrona, Mörrum och Sollefteå med ett totalt marknadsvärde på omkring 300 miljoner kronor.

Fastigheterna utgörs i huvudsak av bostäder, samt till viss del av lokaler och kontor. Amasten Bostäders ambition är att inom tre till fem år äga ett fastighetsbestånd om minst två miljarder kronor.

Bolagets fastigheter förvaltas genom ett heltäckande fastighetsförvaltningsavtal med SEM-System Fastighets AB medan den ekonomiska förvaltningen av fastigheterna sköts internt inom Amasten Bostäder.

Huvudägare och vd för Amasten Bostäder är Thomas Melin.

Förvärvet sker i sin helhet genom nyemitterande aktier där aktierna i Amasten Bostäder tillskjuts Morphic inom ramen för en apportemission. Köpeskillingen uppgår till 90 miljoner kronor. Efter apportemissionen kommer Amasten AB att äga cirka 75 procent av aktierna och rösterna i Morphic. Amasten har fått dispens från budplikten.
Den nuvarande verksamheten i Morphic, som bedrivs i det helägda dotterbolaget Cell Impact, återbetalas, förutsatt extra bolagsstämmans godkännande, till aktieägarna i form av samtliga aktier i Cell Impact.

- Efter ett antal krävande år av omstrukturering med fokus på avveckling och avyttring av olönsamma verksamheter är det glädjande att vi nu äntligen kan genomföra en affär med positiva förtecken. Amasten är en välskött koncern med fokus på svenska bostäder i centrala stadslägen som vi tror kommer att erbjuda aktieägarna en fin och stabil avkastning. Vi bedömer vidare att Cell Impact har en potential att kunna utvecklas till ett framgångsrikt bolag och för närvarande pågår ett antal spännande utvärderingsprojekt med beslut inom rimlig närtid och vi föreslår därför att bolaget delas ut till alla aktieägare och en notering på lämplig marknadsplats genomförs, säger Mattias Klintemar, vd i Morphic, i en kommentar till transaktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Annika Backlund: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i"

Bolag Annika Backlund är en av väldigt få kvinnliga svenska fastighetsägare. Här berättar hon sin historia; hur hon byggt upp sitt bestånd från 0 till 700 lägenheter, finansieringsproblematiken på mindre orter, dråpliga historier under entreprenörsresan – och regeln hon aldrig bryter mot: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY