Image
Alta utvecklar åt Ramirent i Linköping.
Alta utvecklar åt Ramirent i Linköping. Bild: Alta

Alta utvecklar åt Ramirent i Linköping

Uthyrning Alta har förvärvat ett markområde på 23 000 kvadratmeter i Linköping och uppför ny centralenhet åt Ramirent.
Publicerad den 24 Augusti 2022

Fastigheten är belägen intill E4 och nära innerstaden i området Östra Malmskogen i Linköping. (Fastighet: del av Östra Malmskogen 1:3 under avstyckning).

På fastigheten ska en byggnad om 2 500 kvadratmeter uppföras åt Ramirent samt 1 200 kvadratmeter skärmtak och 15 000 kvadratmeter uppställning. Byggnaden är Ramirents centralenhet för Mellansverige för bland annat service och lager av liftar och byggbodar. Hyrestiden uppgår till 10 år.

På fastigheten kommer ytterligare en byggnad om 3 500 kvadratmeter att uppföras åt två olika hyresgäster inom lager och tillverkningsindustri. Samtliga byggnader kommer att certifieras enligt miljöbyggnad och förses med solcellsanläggningar. Totalt hyresvärde för fastigheten uppgår till cirka 8,7 miljoner kronor och total uthyrningsbar yta uppgår till 7 200 kvadratmeter. Projektet väntas färdigställas december 2023.

Förvärvet ligger inom Altas strategi att förvärva mark och utveckla högkvalitativa industri och logistikfastigheter i urbana lägen utmed E4.

Alta Fastigheter är en långsiktig utvecklare och ägare av kommersiella fastigheter inom last-mile logistik, lager och industri och förvaltar cirka 37 000 kvadratmeter när pågående projekt är färdigställda.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige