Image

Alma förvärvar i Finland

Transaktioner Alma Property Partners har förvärvat fyra kontorsfastigheter med 24 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Esbo, Finland.
Publicerad den 3 Maj 2017
Kejlaranta 4,6 och 8. Bild: Alma Property Partners
Kejlaranta 4,6 och 8.

Alma Property Partners I AB, en fond som förvaltas av Alma Property Partners, har förvärvat fyra kontorsfastigheter i kontorsområdet Keilaniemi (Kägeludden) i Esbo.
Fastigheterna har cirka 24 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Transaktionen är den andra i Finland för Almas opportunistiska fond. Säljaren i transaktionen var en fond förvaltad av JP Morgan.

– Fastigheterna är belägna i ett av huvudstadsregionens bästa kontorsområden. Vi ser att utvecklingen inom området med den nya metro-linjen samt de pågående förbättringarna av Ring I kommer att förstärka områdets attraktivitet ytterligare. Vi kommer tillsammans med Reforma Property Development Oy att fortsätta aktivt förbättra och modernisera fastigheterna för att möta nuvarande och kommande hyresgästers krav på moderna kontor, säger Robert Landtman, Partner på Alma Property Partners.

Avance, EY och Reforma har var rådgivare åt köparen i denna transaktion. Brunswick Real Estate var rådgivare till säljaren J.P. Morgan Asset Management.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY