Image
ALM Småa säljer bostadstomter till Obos i Skölsta i Uppsala.
ALM Småa säljer bostadstomter till Obos i Skölsta i Uppsala. Bild: ALM Equity

ALM Småa säljer till Obos i Uppsala

Bostäder ALM Equitys dotterbolag ALM Småa Bostad har utvecklat 82 bostadstomter i området Skölsta, Uppsala. 48 tomter är sålda sedan tidigare och nu säljs de sista 34 tomterna till bostadsutvecklaren Obos. Den ursprungliga fastigheten förvärvades i juni 2016 via bolaget Arosslätten 2 AB.
Publicerad den 25 Mars 2021

– Genom att driva detaljplan för området har ALM Småa Bostad förädlat sitt innehav i Skölsta och ser det som en naturlig del av bolagets strategi att avyttra de färdiga tomterna. Obos är aktiva i området sedan tidigare och är den bästa utvecklaren för Skölsta" säger Louise Eklund, Affärsområdeschef ALM Småa Bostad.

För Obos del är detta ytterligare ett steg i att ta position i Stockholms- och Uppsalaregionen. Förvärvet av området Skölsta är strategiskt då Uppsala är en viktig marknad för bolaget.
– Vi är redan på plats i Skölsta och ser fram emot att utveckla området vidare. Här kan vi skapa ytterligare ett attraktivt bostadsområde" säger Armin Sabouri, Affärsutvecklare Obos.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY