Image

ALM Equity köper vårdfastighet

AFFÄRER ALM Equity har genom intressebolaget Elutera Fastighets AB förvärvat del av fastigheten Centrum 20:1 i Enköping. På fastigheten avser bolaget att uppföra cirka 100 enheter för vård- och mellanboende. Elutera avser att själv sköta driften av vårdboendet.
Publicerad den 27 Januari 2008

Elutera Fastighets AB är ett fastighetsutvecklingsföretag av vård- och mellanboenden för äldre i Elutera-gruppen, som ägs gemensamt av ALM Equity, Global Health Partner och management i Elutera. På fastigheten avser bolaget att uppföra cirka 100 enheter för vård- och mellanboende. Elutera avser att sköta driften av vårdboendet.

Fastigheten är belägen i korsningen Torggatan/Östra ringvägen, cirka 100 meter från Stora torget och stadens kommersiella centrum och är idag en parkeringsplats.

- Det är glädjande att kunna presentera Eluteras första förvärv av byggrätter inom äldreboenden. Vi har goda erfarenheter av Enköpings kommun sedan tidigare och vi ser fram emot projektet med tillförsikt, säger Joakim Alm, vd ALM Equity.

- I och med förvärvet kommer Elutera att kunna lansera sin unika modell för vård- och trygghetsboenden för äldre i Enköping som första ort i Sverige. Vår förhoppning är att vi skall kunna ta det i bruk under 2009, säger Sture Ericsson, vd Elutera Fastighets AB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige