Image
Åke Sundvall stärker upp organisationen.
Åke Sundvall stärker upp organisationen. Bild: Åke Sundvall

Åke Sundvall rekryterar trio

Karriär Åke Sundvall stärker upp organisationen med tre nya projektchefer.
Publicerad den 19 Augusti 2021

Åke Sundvall har fler än 4 000 planerade bostäder och uppdrag som ankarbyggherre de kommande åren.

Åke Sundvall har rekryterat en senior projektchef genom Maria Ellbrant. Hon kommer närmast från Riksdagsförvaltningen, där hon i tio år arbetat på fastighetsenheten som chef för projektenheten. Dessförinnan har hon arbetat som projektledare på Forsen Projekt samt konstruktör på Scandiaconsult. Hon är utbildad civilingenjör i väg- och vattenbyggnadsteknik från KTH.

Under augusti börjar också Victoria Agirman som biträdande projektchef, hon kommer till en början primärt att arbeta med Åke Sundvalls flertalet projekt i Barkarbystaden. Hon är utbildad byggnadsingenjör från Örebro Universitet och kommer närmast från rollen som projektingenjör på Zengun där hon arbetat med stora projekt som bland annat ombyggnationen av Gallerian i Stockholm. Hon har även erfarenhet av kommunala planprocesser från sin anställning i Vallentuna kommun.

Även Therese Ericsson börjar i augusti som biträdande projektchef och kommer framför allt arbeta med Åke Sundvalls projekt i Uppsala och Stora Sköndal. Therese Ericsson har en kandidatexamen i fastighetsutveckling från KTH och kommer senast från en konsultroll på PE Teknik och Arkitektur där hon arbetat med projekt-/processledning och som rådgivare i frågor kopplat till hållbarhets-, stadsutvecklings- och exploateringsfrågor. Dessförinnan arbetade hon som projektledare på Exploateringskontoret Stockholms stad där hon hade ett helhetsansvar för exploateringsprojekt från första idé fram till färdigställande.

– Vi är mycket glada över att växa ytterligare och att stärka upp vår organisation med en så kompetent och härlig trio som Maria, Victoria och Therese utgör. Deras erfarenheter och kompetenser inom bostadsbyggande, projekt- och processledning samt hållbarhet är helt i linje med våra fokusområden och viktiga för oss i vår strävan om att skapa stadens mest omtyckta områden, säger Hanna Lindskog, vd för Åke Sundvall Byggnads AB.

– Till dessa tjänster hade vi ett väldigt högt söktryck vilket gjorde urvalet svårt men även oerhört lyxigt. Jag är både glad och stolt över att vi utvecklats till det företag vi är idag, då vi inom en mansdominerad bransch har ett gott rykte och är en attraktiv arbetsgivare för både män och kvinnor. Det höga söktrycket bådar även gott då vi redan nu planerar att växa med ytterligare medarbetare, avslutar Johan Lins rekryterande chef och vice vd för Åke Sundvall AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY