Image

Akademiska Hus koncentrerar i Umeå

AFFÄRER Sveriges Lantbruksuniversitet flyttar in på Campus Umeå. Därmed kan Akademiska Hus sälja lokalerna och samtidigt koncentrera sitt ägande.
Publicerad den 5 Februari 2008

Avtalet med Centrumkronan Invest gäller från och med januari i år och omfattar 3200 kvadratmeter. Den befintliga hyresgästen, SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet), kommer att fortsätta hyra lokalerna i ytterligare ett och ett halvt år. Därefter flyttar de ihop med övrig verksamhet inom SLU på Campus Umeå.

- Lokalerna ligger inte inom närhet till våra övriga fastigheter, vilket gör att vi i dagsläget köper in driften. När nu SLU vill flytta in på Campus Umeå är vi därför enbart positiva, eftersom vi kommer att kunna erbjuda en effektivare service, säger Berndt Elstig, fastighetschef, Akademiska Hus Norr.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige