Image

Akademiska Hus bygger Skandionkliniken i Uppsala

BYGG Det blir Akademiska Hus som får uppdraget att bygga och hyra ut 800-miljonersprojektet Skandionkliniken i Uppsala. Kliniken blir den första i Norden som behandlar cancertumörer med protonstrålning och den första patienten beräknas kunna behandlas hösten 2011.
Publicerad den 6 Mars 2008

Ett inriktningsbeslut har tagits av båda parternas styrelser, Akademiska Hus AB och Kommunalförbundet för avancerad partikelstrålning – KAS, om att Akademiska Hus ska bygga kliniken.

– Vi har erbjudits att köpa tomten och bygga vår egen anläggning, men har emellertid funnit att Akademiska Hus, med sin stora erfarenhet av komplicerade universitetsprojekt, blir det mest förmånliga alternativet för KAS, säger förbundsdirektör Leif Lyttkens.

Akademiska hus kommer både att bygga och hyra ut den nya canceranläggningen som börjar byggas i höst och som kommer att stå klar år 2010.

– Vi är oerhört stolta över det förtroende som KAS visat vår personal och vårt bolag. Vi kommer, trots ett i övrigt hårt pressat investeringsprogram i Uppsala, att göra vårt yttersta för att även Skandionkliniken ska få den sunda och kreativa arbetsmiljö som alltid har varit Akademiska Hus varumärke, säger regiondirektör Hans Antonsson Akademiska Hus Uppsala AB.

WSP Arkitektur ska utforma byggnadsritningarna, och första spadtaget tas vid årsskiftet 2008-2009. Inflyttning sker under hösten 2010 och den första patienten ska behandlas hösten 2011.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige