Image

Agneta Jacobssons efterträdare utsedd

Karriär Cushman & Wakefield har utsett sitt nya ledarskap i Sverige.
Publicerad den 17 September 2018
Karl Persson. Bild: Cushman & Wakefield
Karl Persson. Marie Cronström Bild: Cushman & Wakefield
Marie Cronström

Cushman & Wakefield har utsett Karl Persson och Marie Cronström till att leda verksamheten i Sverige. Båda är International Partners i bolaget och kommer även fortsättningsvis att arbeta med kunder i kombination med sina nya roller. De kommer också att arbeta nära Cushman & Wakefields affiliates i Norden för att vidareutveckla och stärka affärs- och kundrelationerna i regionen.

Colin Wilson, Chief Executive Officer, EMEA, säger:
– Det är alltid ett stort nöje att tillkännage interna befordringar till ledande positioner, vilket är bevis på framgångsrikt arbete inom bolaget och för företagets räkning. Karl och Marie är båda erfarna ledare, högt respekterade av både kollegor och kunder, och är mycket motiverade att driva och utveckla vår verksamhet i regionen.

Karl Persson blir Head of Sweden och efterträder Agneta Jacobsson som slutar efter 25 år inom företaget. Han har omfattande ledarskapserfarenhet och närmare 20 års erfarenhet av fastighetstransaktioner, uthyrning och analys. Han anställdes till Cushman & Wakefields Capital Markets-team i maj 2017 med målet att bygga ett marknadsledande transaktionsteam i Göteborg. Han kommer tillsammans med Daniel Anderbring, som nyligen utsågs till Head of Capital Markets i Sverige, att fortsätta bygga den svenska Capital Markets-verksamheten.

– Det känns fantastiskt roligt att leda Cushman & Wakfields fortsatta utveckling i Sverige tillsammans med Marie och våra superbra medarbetare. Vi har alla möjligheter att stärka våra kunder i deras affär ytterligare. Att axla VD-rollen i Sverige kombinerat med ett starkare affärsfokus på transaktioner, i såväl Stockholm som övriga landet, är också mycket stimulerande för mig personligen, säger Karl Persson.

Marie Cronström blir Deputy Head of Sweden och Chief Operating Officer. Hon kommer även fortsättningsvis att leda affärsområdet Occupier Services, som under hennes ledarskap har utvecklats till ett av de starkaste på marknaden. Sedan hon tillträdde i augusti 2015 har hon även breddat tjänsteutbudet till att också omfatta arbetsplatsstrategier och flyttprojektledning. Hon har mångårig erfarenhet av ledarskap och strategiskt arbete. Hon har stor erfarenhet av att arbeta med såväl större som mindre kunder både på nationell och global nivå.

– I min nya roll ser jag fram emot att tillsammans med Karl stärka oss på marknaden och se till att vi har de bästa teamen till nytta för våra kunder. Det passar mig utmärkt att fortsätta som chef för Occupier Services i kombination med den nya rollen som vice vd och COO. Nu tar vi nästa steg på den spännande resa som vi tillsammans med Agneta Jacobsson påbörjade, säger Marie Cronström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Jacob Bruzelius om nya uppdraget: "Påfrestande miljö där konflikter kan uppstå"

Karriär Jacob Bruzelius, tidigare vd för Coperate Finance på Catella Sverige, blir istället Head of Debt Capital Markets med fokus på utveckling inom skuldrådgivning och omstruktureringar utifrån rådande marknadsläge. För Fastighetssverige berättar han om vilka skillnader han ser från finanskrisen och situationen idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige