Image
Ulf Wallén, vd för Acrinova.
Ulf Wallén, vd för Acrinova. Bild: Acrinova

Acrinova tecknar hyresavtal med Region Skåne

Uthyrning Acrinova har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Region Skåne/Regionfastigheter. Avtalet medför att Folktandvården Skåne AB kommer att flytta in i en fastighet som ska uppföras på Järvgatan i Landskrona.
Publicerad den 31 Augusti 2021
Annons
Image

Fastigheten på Järvgatan i Landskrona kommer att ha 2 200 kvadratmeter uthyrbar yta fördelade på två plan. Byggnaden blir miljöanpassad och uppfyller kriterierna för miljöcertifiering silver. Acrinova kommer att göra uppvärmningen och energianvändningen fossilfri, egenproducera el genom solceller och i övrigt förse fastigheten med energieffektiva lösningar som gör att klimatavtrycket blir så litet som möjligt.

Region Skåne/Regionfastigheter har tecknat avtal på att hyra hela nedre våningen på drygt 1 000 kvadratmeter för att Folktandvården Skåne ska kunna bedriva verksamhet i den inhyrda lokalen. Inflyttning beräknas ske under 2023 och hyresavtalet är tecknat på 15 år från inflyttningen.

Förhandlingar pågår fortfarande med intressenter för uthyrning av fastighetens ovanvåning. Upphandling av byggentreprenaden kommer att ske enligt lagen om offentlig upphandling.
– Vi bygger nu en toppmodern och grön kommersiell fastighet på ett läge i Landskrona med goda kommunikationsmöjligheter. Det är glädjande att vi knutit till oss en hyresgäst som Folktandvården Skåne, en relation som vi naturligtvis ser en långsiktighet i, säger Ulf Wallén, vd på Acrinova.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige