Image
Ulf Wallén.
Ulf Wallén. Bild: Acrinova

Acrinova bygger nytt för Trelleborgs kommun

Uthyrning Acrinova har ingått ett avtal med Trelleborgs kommun om att uppföra och hyra ut en förskola för cirka 160 barn på Södra Gränstorpsomådet. Den planerade byggstarten är år 2020 med planerat tillträde 2021.
Publicerad den 18 November 2019
Annons
Image

Styrelsen bedömer att projektet kommer att ha en sammanlagd uppförandekostnad om cirka 60 miljoner kronor. Hyresavtalet mellan Acrinova och Trelleborgs kommun sträcker sig 20 år från tillträdet. Kommunen kommer att erlägga en årlig hyra om cirka 4,8 miljoner kronor.

En entreprenadfirma kommer att, inom ramarna för lagen om offentlig upphandling, uppföra förskolan om cirka 1 700 kvadratmeter på Södra Gränstorpsomådet i norra Trelleborg. Byggnation av förskolan kommer att inledas 2020 med planerat tillträde 2021. Byggnationen kommer att finansieras av Acrinova genom en kombination av likvida medel från egen kassa och lån från kreditinstitut.

Acrinovas vd Ulf Wallén:
– Jag är mycket stolt över att kunna offentliggöra detta avtal som vi nu har ingått med Trelleborgs kommun. Som jag tidigare nämnt har vi ett momentum i vår verksamhet i Trelleborg vilket fortsätter i och med detta avtal. Det ligger ett mycket långt och gediget arbete bakom avtalet, som kommer att innebära ett väsentligt tillskott till våra löpande hyres- och förvaltningsintäkter. Dessutom visar det enligt min uppfattning en styrka och bredd i de projekt och fastigheter som vi på Acrinova har förmågan att hantera.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Acrinova AB på Branschguiden

Vi tar ansvar för helheten inom fastigheter. Som ägare, förvaltare och utvecklare. Ibland är vi det ena för våra kunder, ibland det andra. I vissa situationer alla tre. Utgångspunkten är alltid att vi som bolag och individer levererar kvalitet och stabilitet. Det är där värdet ligger. För våra kunder, för våra ägare och för oss.

Som börsnoterad fastighetskoncern är Acrinova relativt ung, men våra medarbetares och organisationens långa och gedigna kompetens ger oss styrka att kunna agera framgångsrikt på en växande marknad. I bolagets styrelse och ledning finns över ...

Läs mer om Acrinova AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tvivlar Rost på experternas kontors-profetior

Bolag Coronaeffekten är tydlig då uthyrningsgraden minskade med sex procentenheter och Diös gav hyresrabatter motsvarande 24 miljoner kronor under årets andra kvartal. Vd:n Knut Rost sammanfattar den turbulenta perioden med stolthet och konstaterar att bolaget står väl rustat finansiellt. För Fastighetssverige berättar han även varför han delvis förkastar prognoserna om kontorsmarknadens framtida förvandling.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY