Image
Ulf Wallén.
Ulf Wallén. Bild: Acrinova.

Acrinova bygger nytt för Trelleborgs kommun

Uthyrning Acrinova har ingått ett avtal med Trelleborgs kommun om att uppföra och hyra ut en förskola för cirka 160 barn på Södra Gränstorpsomådet. Den planerade byggstarten är år 2020 med planerat tillträde 2021.
Publicerad den 18 November 2019

Styrelsen bedömer att projektet kommer att ha en sammanlagd uppförandekostnad om cirka 60 miljoner kronor. Hyresavtalet mellan Acrinova och Trelleborgs kommun sträcker sig 20 år från tillträdet. Kommunen kommer att erlägga en årlig hyra om cirka 4,8 miljoner kronor.

En entreprenadfirma kommer att, inom ramarna för lagen om offentlig upphandling, uppföra förskolan om cirka 1 700 kvadratmeter på Södra Gränstorpsomådet i norra Trelleborg. Byggnation av förskolan kommer att inledas 2020 med planerat tillträde 2021. Byggnationen kommer att finansieras av Acrinova genom en kombination av likvida medel från egen kassa och lån från kreditinstitut.

Acrinovas vd Ulf Wallén:
– Jag är mycket stolt över att kunna offentliggöra detta avtal som vi nu har ingått med Trelleborgs kommun. Som jag tidigare nämnt har vi ett momentum i vår verksamhet i Trelleborg vilket fortsätter i och med detta avtal. Det ligger ett mycket långt och gediget arbete bakom avtalet, som kommer att innebära ett väsentligt tillskott till våra löpande hyres- och förvaltningsintäkter. Dessutom visar det enligt min uppfattning en styrka och bredd i de projekt och fastigheter som vi på Acrinova har förmågan att hantera.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige