Image
ABG Fastena köper livsmedelsfastighet i Södertälje.
ABG Fastena köper livsmedelsfastighet i Södertälje. Bild: ABG Fastena

ABG Fastena köper livsmedelsfastighet i Södertälje

Transaktioner ABG Fastena förvärvar en livsmedelsfastighet från Artmax. Fastigheten, Mullvaden 9, är belägen i Södertälje och är fullt uthyrd med Axfood på ett långt hyresavtal. Den uthyrningsbara arean uppgår till 2 400 kvadratmeter och fastighetens areal omfattar 6 300 kvadratmeter.
Publicerad den 15 December 2023

ABG Fastenas portfölj med fastigheter för livsmedels- och lågprishandel omfattar nu tolv objekt med en uthyrningsbar area om över 50 000 kvadratmeter. Den genomsnittliga avtalslängden är knappt åtta år och fastighetsvärdet överstiger en miljard kronor. Coop, Rusta och Axfood står för mer än 75 procent av hyresintäkterna.

– Kloss för kloss bygger vi en fin portfölj med fastigheter för livsmedels- och lågprishandel som vi är väldigt stolta över. Vi avser fortsätta växa portföljen med objekt av samma höga kvalitet när det kommer till tekniskt skick och mikrolägen, säger Andreas Birgersson, vd på ABG Fastena.

– Inom gruppen har vi under en tid allokerat om kapital från direkta investeringar till indirekta investeringar i andra tillgångsslag. Försäljningen av Mullvaden 9 är en del av det arbetet. Vi gratulerar ABG Fastena som ny ägare av en fin fastighet, säger Kristoffer Ultenius, vd på Artmax AB.

Cushman & Wakefield har bistått säljaren i transaktionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige