Image

Aberdeen säljer i Göteborg

Transaktioner Aberdeen Fastighetsfond Sverige har sålt fastigheten Nordstaden 17:8 på Östra Hamngatan 17 i Göteborg. Fastigheten är nyligen ombyggd och utbyggd till modern kontorsstandard och är fullt uthyrd.
Publicerad den 5 December 2014
Aberdeen säljer i Göteborg Bild: SE360.
Aberdeen säljer i Göteborg

Aberdeen har kommit överens med köparen att i nuläget inte gå ut med vem det är som köper, men köparen beskrivs som ”en typisk Göteborgs-köpare”.

Aberdeen köpte fastigheten av Cellmark, som senare flyttade till Platzers påbyggnad av Schenkerhuset på Lilla Bommen.

- Det gav oss möjlighet att utveckla fastigheten som ett projekt. Vi har byggt till en våning och tillskapat mer kontorsyta genom att delvis bygga igen en ljusgård, berättar Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen.

Den uthyrningsbar yta uppgår till 2 286 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Bassoe Technology som flyttade in tidigare i år.

– Vi har skapat en attraktiv core-fastighet genom att uppgradera hela fastigheten och samtidigt utökat den uthyrningsbara ytan. Fastigheten är idag en helt modern kontorsfastighet med effektiva rumslösningar i ett kulturskyddat skal. I kombination med det centrala läget på Östra Hamngatan innebär det att Aberdeen har kunnat genomföra fondens value added-strategi med ett mycket gott utfall, säger Magnus Kenning.

Catella och MAQS har varit Aberdeens rådgivare vid försäljningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY