Image
Aberdeen har nu hyrt ut samtliga ytor i Tobaksmonopolet 2.
Aberdeen har nu hyrt ut samtliga ytor i Tobaksmonopolet 2. Bild: Aberdeen

Aberdeen fyller upp Tobaksfabriken

Uthyrning Aberdeen har hyrt ut sammanlagt cirka 3 700 kvadratmeter i Tobaksfabriken på Maria Skolgata i Stockholm. På kort tid har tre kontorshyresavtal tecknats med H&M, Nepa och Cedervalls arkitekter. Fastigheten är därmed fullt uthyrd.
Publicerad den 23 September 2015

- Tobaksfabriken har unika kvaliteter som attraherar profilstarka kreativa företag och efterfrågan har varit rekordstark. Bra lokaler med karaktär i det utmärkta kommunikationsläget på Södermalm, med både tunnelbana och Stockholms Södra inom promenadavstånd, har varit mycket eftertraktat, säger Erik Skalin, uthyrningschef på Aberdeen Asset Management.

H&M och Nepa är nya hyresgäster i fastigheten, medan Cedervalls arkitekter utökar sitt kontor och växer in i en tidigare vakant yta.

Tobaksfabriken ligger på fastigheten Tobaksmonopolet 2 som ägs av Aberdeens Pan-Nordiska fastighetsfond.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige