Image

Aberdeen köper Huvudsta Centrum

Transaktioner Aberdeen Asset Management förvärvar centrumfastigheten Rovan 1 i Huvudsta, mer känd som Huvudsta Centrum, för fastighetsfonden AP Nordic Investments räkning. Säljare är WA Fastigheter AB.
Publicerad den 5 April 2016

Fastigheten har en uthyrningsbar area om 8 000 kvadratmeter varav 6 150 kvadratmeter utgörs av butiker och restauranger med Hemköp som största hyresgäst.

– Vi är mycket nöjda över detta förvärv som ligger helt i linje med fondens investeringsstrategi. Den här typen av lokala servicecentrum med goda kommunikationsmöjligheter ger en attraktiv och stabil avkastning. Huvudsta utvecklas dessutom positivt både genom nyproduktion av bostäder och genom att Stockholm växer. Det senaste årets sju förvärv i Norden gör att vi ligger före fondens planerade investeringstakt. Vi har dock fortfarande cirka en miljard kronor kvar i investeringsutrymme, säger Lina Alvemur, Fund Manager på Aberdeen.

– Det är glädjande att Aberdeen fortsätter att hålla en hög investeringstakt. Hittills under 2016 har vi förvärvat fastigheter till ett totalt värde om 1,5 miljarder kronor för våra fonder och kunder i Norden. Vi fortsätter att söka objekt med attraktiv avkastning och riskprofil och ser att det finns goda möjligheter att upprätthålla den höga investeringstakten framöver. Vårt fokus i Sverige ligger fortsatt på segmenten kontor, handel, logistik och bostäder i Stockholm, Göteborg, Malmö och regionstäder, säger Magnus Kenning, Head of Transactions i Sverige.

Maqs, PWC och SWECO har varit rådgivare åt Aberdeen i denna affär. JLL Capital Markets var säljarens rådgivare.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Maqs på Branschguiden

Läs mer om Maqs på Branschguiden

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Caroline Temse utveckla Areim

Bolag Areim fortsätter utveckla bolaget och hämtar in Caroline Temse som ny Head of Financing. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade med att ta steget till Areim och ägarsidan fullt ut samt om vilka nya perspektiv hon tar med sig till bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY