Image

Aberdeen outsourcar förvaltningen – Bengtsson lämnar

Bolag Aberdeen Asset Management är på väg att outsourca fastighetsförvaltning och redovisning i Norden till CBRE. Aberdeens Nordenchef Göran Bengtsson lämnar bolaget.
Publicerad den 18 November 2015
Göran Bengtsson Bild: Aberdeen
Göran Bengtsson

Bakgrunden är att Aberdeen Asset Management ska harmonisera affärsmodellen inom fastigheter på global nivå.

Göran Bengtsson, head of asset management i Norden och vd för Aberdeen Asset Management Sweden väljer att lämna bolaget i samband med detta.

- Det är global strategi som nu implementeras i Norden. Det känns som en lämplig tidpunkt att gå vidare. Samtidigt önskar jag Aberdeen lycka till med den nya strategin, säger Göran Bengtsson till Fastighetssverige.

Bengtsson gör sin sista arbetsdag på Aberdeen på fredag.

Vad ska du göra sedan?
- Inget är klart, men jag har lite på gång.

Aberdeen menar att den nya modellen kommer att kunna erbjuda kunder och deras hyresgäster en mer effektiv service. Aberdeen kommer att behålla resurser internt för att säkerställa kvalitén i leveransen från CBRE. Strategiskt viktiga och värdeskapande funktioner såsom transaktioner, projektutveckling och uthyrning kommer även fortsättningsvis att hanteras av Aberdeens egna team.

Aberdeens utgångspunkt har varit att skapa en hållbar struktur som gör det möjligt för fond- och tillgångsförvaltarna att fokusera på värdeskapande portföljförvaltning. Bolaget har därför genomfört en grundlig analys med avsikt att kunna välja en och samma leverantör för fastighetsförvaltning och redovisningstjänster i hela Norden (Danmark, Sverige, Norge och Finland).

Efter en noggrann urvalsprocess har Aberdeen för avsikt att anlita CBRE för dessa tjänster, från april 2016. Aberdeen har åtagit sig att säkerställa kontinuiteten i uppdragen och avsikten är att Aberdeens personal som arbetar i de team som omfattas av överenskommelsen kommer att övergå till CBRE.

Pertti Vanhanen, Group Head of Property på Aberdeen kommenterar:
- Det här är ett naturligt steg för oss när vi fortsätter att se över möjligheterna att ytterligare förbättra de tjänster vi levererar till våra kunder. I Storbritannien och Kontinentaleuropa har fastighetsförvaltning och redovisningstjänster varit outsourcat i många år. När vi nu ser att externa leverantörer förbättrar sitt tjänsteutbud och sin geografiska täckning i regionen känner vi oss mogna att outsourca dessa tjänster också i Norden. Vi ser fram emot ett gott samarbete med CBRE.

Andy Hay, EMEA Head of Asset Services på CBRE, kommenterar:
- Aberdeen Asset Management har ett tydligt uppdrag att leverera god avkastning på fond- och portföljnivå för sina kunder. Det här avtalet avspeglar vår kundfokuserade strategi inom fastighetsförvaltning och redovisning. Vi tror på att skapa avkastning på fastighetsnivå genom vår breda expertis och olika värdeskapande initiativ. Vi ser fram emot att bli en förlängning av Aberdeens team och skapa värden i deras fastighetsbestånd i Norden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige