Image

Aberdeen först ut i nytt miljöinitiativ

Energi/miljö Som första fastighetsförvaltare i Stockholm har Aberdeen Asset Management skrivit på en principöverenskommelse om det samarbete Fortum kallar "Öppen fjärrvärme".
Publicerad den 7 Maj 2012

Samarbetet innebär att Fortum betalar för att fastighetsägare levererar tillbaka överskottsvärme som genereras i fastigheternas datahallar, butiker och så vidare till Fortums fjärrvärmenät.

Fortum kommer under våren att utvärdera alla de som anmält intresse och välja ut lämpliga fastigheter för att sedan under sommaren projektera och bygga om undercentraler för fullskaliga försök.

De fastigheter Aberdeen anmält är SEB Trygg Livs kvarter Brädstapeln (Fleminggatan 20) och Tobaksmonopolet (Rosenlundsgatan 36) som ägs av Aberdeen Property Funds Pan-Nordic.
- Vi på Aberdeen Asset Management är mycket nöjda med att tillsammans med SEB Trygg Liv och våra egen Pan-Nordiska fond aktivt kunna bidra till en minskad miljöbelastning genom en rad konkreta åtgärder. Fortums initiativ känns väldigt intressant. säger Christopher Köhler, ansvarig för teknisk förvaltning på Aberdeen Asset Management.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige