Image

AB Bostäder in i Viskaholm

Transaktioner Efter att många års planer på köpcentrum gick i stöpet sålde Steen & Ström Borås Wäfveris före detta huvudkontor i Borås till Riksbyggen. Nu går kommunala AB Bostäder i Borås in i projektet (kvarteret Viskaholm) och ska utveckla kvarteret tillsammans med Riksbyggen.
Publicerad den 14 Oktober 2015
Annons
Image
AB Bostäder går in i kvarteret Viskaholm. Bild: Petra Agnroth, AB Bostäder
AB Bostäder går in i kvarteret Viskaholm.

Totalt innebär samarbetet 300 nya bostäder i ett fint läge längs med Viskan.

– Vi är mycket nöjda med att vi tillsammans med Bostäder i Borås får större resurser att långsiktigt utveckla hela området Viskaholm. Det öppnar också för att vi kommer att kunna erbjuda både hyresrätter och bostadsrätter i området, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Bostäder i Borås och Riksbyggen i Borås är båda samhällsbyggare och ser här en unik möjlighet att utveckla bostadsmarknaden i Borås tillsammans.

– Riksbyggen är precis som vi en aktör som arbetar med samhällsbyggnad. Vi är båda långsiktiga och uthålliga, vi har båda ett intresse av att utveckla Borås, säger Sven Liljegren, vd för AB Bostäder i Borås.

Utvecklingen av Viskaholm är ett viktigt stadsbyggnadsprojekt där båda bolagen har en ambition att tillsammans med staden utveckla det närliggande området runt Krokshallstorget och delar av Krokshallsberget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige