Image

231 nya studentbostäder byggs i Solna

Bostäder Det handlar om en utbyggnad av studentbostadsområdet Strix och är en del i Stockholm Studentbostäders satsning på att bygga 2 000 nya studentbostäder. Produktionen av de nya studentbostäderna planeras starta i början av nästa år och allt beräknas vara klart för inflyttning under 2017. Projektet är en totalentreprenad.
Publicerad den 23 Oktober 2015
Studentbostadsområdet Strix ska byggas ut. Bild: Veidekke bygg
Studentbostadsområdet Strix ska byggas ut.

- Stockholm behöver fler studentbostäder och det känns därför fantastiskt att dra igång bygget av 230 nya studentbostäder i ett mycket bra geografiskt läge. Den ekonomiska kalkylen har in i det sista varit en stötesten trots att vi bygger på egen mark, men tillsammans med Veidekke har vi hittat en lösning som nu gör att vi kan genomföra projektet. Vår konstruktiva dialog har dessutom inneburit att vi har kunnat utöka öka antalet studentbostäder i projektet, säger Ingrid Gyllfors, vd för Stockholms Studentbostäder.

- Vi i Veidekke är mycket stolta över att ha fått förtroendet att få vara med och bidra till ett studentbostadslyft tillsammans med Stockholms Studentbostäder. Redan i planeringsstadiet har vi arbetat involverande, under ledning av projektutvecklare Ingemar Jakobsson, vilket frigör kunskap och engagemang för att hitta de bästa lösningarna. Vi har även i nästa led involverat ett antal samarbetspartners för att få fram en så konkurrenskraftig produkt som möjligt, vilket vi lyckats med, säger David Grimheden, avdelningschef på Veidekke.

De nya studentbostäderna som byggs vid Armégatan i stadsdelen Huvudsta i Solna består till övervägande delen av så kallade studentettor, det vill säga lägenheter med ett rum och pentry. Sedan tidigare har Stockholms Studentbostäder ett stort antal studentbostäder i Huvudsta, fördelade på två områden. Med det nya tillskottet kommer antalet att uppgå till över 1 000 studentbostäder i denna stadsdel.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Areim utveckla sitt nya palats – och sin kontorsportfölj

Bolag Areim gör ett nytt tungt förvärv på Stockholms kontorsmarknad. Efter köpet av Grönstedska palatset berättar Julia Mejegård, Head of Investments Sweden, om planerna för utveckling av Grönstedska palatset, synen på kontorsportföljen i dagsläget, hur man vill utveckla sin kontorsportfölj i Stockholm framöver och vilka delar av staden man ser som attraktiva för nya förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige