Image
Under punkten Kristallkulan deltog kommunalråd Martin Wannholt (M), kommunalråd Johan Nyhus (S), Christel Armstrong Darvik, vd, Stena Fastigheter, Magnus Meyer, vd på WSP Sverige, Patrik Andersson, BRG och Johan Trouvé, vd, Västsvenska Handelskammaren.
Under punkten Kristallkulan deltog kommunalråd Martin Wannholt (M), kommunalråd Johan Nyhus (S), Christel Armstrong Darvik, vd, Stena Fastigheter, Magnus Meyer, vd på WSP Sverige, Patrik Andersson, BRG och Johan Trouvé, vd, Västsvenska Handelskammaren. Bild: Henrik Ekberg

”Köp en grävskopa”

Lokalmarknadsdagen - Köp en grävskopa, det är mitt tips. Det kommer att bli brist på byggare i Göteborg, tipsade Johan Trouvé, vd, Västsvenska Handelskammaren, under punkten Kristallkulan på Lokalmarknadsdagen i torsdags.
Publicerad den 15 September 2014

– För att få en positiv utveckling i Göteborg måste man knyta an till alla områden, vilket till exempel kan inkludera städer som Lidköping och Halmstad, sade han och tipsade åhörarna om att investera i en grävskopa för det kommer att behövas framöver, säger Johan Trouvé.

Martin Wannholt (M) kommunalråd i Göteborg:
– Ska vi kunna växa så måste vi skärpa kollektivtrafiken och göra det enklare för cyklister. Vi måste få en snabbspårväg genom staden.

Patrik Andersson, BRG:
– Vi måste ta hand om företagen så att de kan växa.

Det är för många som tycker, menade Christel Armstrong Darvik, vd, Stena Fastigheter.
– Vi måste samla oss och se till att saker händer. Se på SCA-huset som nu byggs i Mölndal, det visar att det går att genomföra projekt snabbt och effektivt.

Johan Nyhus (S), kommunalråd i Göteborg, talade för Västlänkens fördelar.
– Den måste genomföras för att få igång byggandet. Infrastrukturen måste fungera, sade han och riktade också en känga åt Göteborgs-Posten.

– De måste vara mer positiva till näringslivet. Jag läser kontinuerligt Jönköpings-Posten, de är bättre på den biten.

Magnus Meyer, vd på WSP Sverige, tror kvalitet är ledordet i framtiden.
– Vi ser det till exempel på de aktivitetsbaserade kontoren där man gått från kvantitet till kvalitet, sade han och tillade att han hoppas att WSP fördubblar sin styrka i Göteborg till nästa år.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Lokalmarknadsdagen 2022

Var: Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10, Göteborg

När: Torsdag 20 januari, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 5495 kronor exkl. moms (Fysiskt deltagande)

4995 kronor exkl. moms (Digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.

Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-574316

Arrangörer:Partner: 
Film från en tidigare upplaga av eventet:

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY