Image

Lokalmarknadsdagen - 18 januari 2024

Branschens mötesplats i Göteborg

Torsdag 18 januari 2024

Branschens mötesplats i Göteborg.
Rivstarta fastighetsåret tillsammans med branschkollegorna i ett högaktuellt seminarium med fokus på de stora fastighetsfrågorna i Göteborgsregionen!


Program Lokalmarknadsdagen 2024


09.00 Välkommen!

Erik Blix, moderator

Eddie Ekberg, chefredaktör, Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News

Henrik Einarsson, etableringschef, Business Region Göteborg

 

09.10 Makroanalys

Riksbanken har gång på gång höjt styrräntan för att dämpa inflationen. Vilka effekter gav det egentligen under 2023? Och, vad händer framåt – kommer vi få se sänkningar redan framåt våren? 

Vilka tider är det som väntar framöver och med både ett ständigt närvarande klimathot och oroligheter runt om i världen är frågan när vi kan se en ljusning framöver?

Mattias Persson, chefsekonom, Swedbank

 

09.40 Analys – läget i Göteborgsregionen

Hur påverkas Göteborgsregionen av de senaste årens olika kriser? Hur påverkas de viktiga lokala näringarna? Business Region Göteborg presenterar rykande färska siffror och analyserar läget för näringslivet i regionen.

Peter Warda, senior analytiker, Business Region Göteborg

 

10.05 Analys – fastighetsmarknaden, nationellt och regionalt

Rubrikerna om fastighetsmarknaden har varit många. Börsfrossa, nya förutsättningar för finansiering och nedjusterade fastighetsvärden har präglat marknaden. Här bjuds det på en inblick över läget på den svenska fastighetsmarknaden i dag, är köpfesten över eller kommer vi bara rent av få se nya strukturaffärer på transaktionsmarknaden framöver?

Thomas Persson, head of capital markets Nordics, JLL

 

10.30 Fika- och mingelpaus

 

11.00 Hållbarhet: Systematiskt energiarbete ökar fastighetsvärdet

De utmaningar som höga energipriser och ökade finansieringskostnader har ställt inför fastighetsägare möts bäst med ett systematiskt energiarbete och nya smarta energilösningar.

En förbättrad energiprestanda är självklart bra för klimatet, men ökar också fastighetsvärdet.

Men vad innebär egentligen ett effektivt arbetssätt? Var ska man börja och vilka fastigheter och åtgärder bör prioriteras?

Peter Lindström, affärsområdeschef, energi/automation, Axcell Fastighetspartner

 

11.25 Panelsamtal: Friheten i att starta eget

Många när en dröm om att vara friare i sina liv – privat så väl som yrkesmässigt. I denna panel hör vi personer som valt att lämna sina jobb för att i stället använda sitt nätverk och starta eget bolag. Vilka är utmaningarna? Blir det mer jobb? Blir det roligare eller tuffare när man inte har en stor uppbackande organisation? Nackdelar och fördelar redovisas här i ett inspirerande samtal.

Philip Kouvatsis, vd/grundare, Delta Real Estate

Marcus Sandahl, vd/grundare, Sandahl Fastighetspartner

Susanna Gunnå, vd/grundare, SG Property


11.50 Profilen: Från källaren i Dingle till multinationellt bolag

Torsten Jansson är grundare och huvudägare av New Wave Group som har gjort en imponerande resa på Stockholmsbörsen. T-shirtbolaget startade han i sina föräldrars källare i Dingle till att i dag vara ett multinationellt bolag. Bland annat ingår Orrefors Kosta Boda i koncernen. Hör Jansson berätta om resan med bolaget och vad planerna är framöver.

Torsten Jansson, vd och grundare, New Wave Group

 

12.15 Lunch- och mingelpaus

 

13.15 Antikorruption – en förutsättning för hållbar utveckling

En av de viktigaste insatserna för ett hållbart samhälle i allmänhet och bygg-/fastighetsbransch i synnerhet är arbetet mot arbetslivskriminalitet (som just nu skenar i tillväxt), något som också formaliserats i det nya bankdirektivet.

Här hör du det senaste om arbetet mot ett av de allvarligaste hoten mot en hållbar utveckling, och vad du kan göra rent praktiskt för att skydda verksamheten du arbetar i.

Jessica Löfström, vd/grundare, Ansvar & Säkerhet

 

13.40 Panel: Stadens jättar om investeringsläget

Fjolåret bjöd på en tvärnit på transaktionsmarknaden och i utvecklandet av nya projekt. Hur ska takten höjas och vilka investeringsobjekt finns av intresse för stadens stora aktörer? Hör representanter från stadens jättar om hur planerna för 2024 ser ut.

Cecilia Fasth, vd, Stena Fastigheter 

Johanna Hult Rentsch, vd, Platzer Fastigheter

Örjan Rystedt, vd, Castellum Väst

 

14.05 Fika- och mingelpaus

 

14.35 Framtidskollen: Göteborg 2050

I dessa mörka och tunga tider kan det vara läge att lyfta blicken och kolla i spåkulan. Hur ser Göteborg ut om ett kvarts sekel? Hur stor är staden? Vilket inflytande har AI i stadsbilden och hur vi lever våra liv? Var och hur bor folk? Är all handel och mötesplatser på utdöende? Hör lokala stadsutvecklingsprofiler om deras tankar och kom med tankar och idéer själv i denna interaktiva och framåtblickande programpunkt.

Hans Wallenstam, vd, Wallenstam

Anna Graaf, hållbarhetschef, White Arkitekter

Magnus Månsson, koncernchef, Semrén & Månsson

Christina Kämpe, director, capital markets, Colliers

Åsa Henninge, enhetschef, exploateringsförvaltningen, Göteborgs Stad

Björn Siesjö, stadsarkitekt, Göteborg 

 

15.05 Intervju: Serneke efter Doxa-inträdet – hur ser framtidsplanerna ut?

I fjol stod det klart att Doxa förvärvade aktierna i den göteborgska byggjätten Serneke. Uppstickarbolagets plan var att dela upp verksamheten i två delar – en del under Invest med Sernekes landbank och projektutveckling och ett enormt segment som ett renodlat entreprenadbolag som därefter skulle åternoteras på börsen. Därefter har det hänt mycket, uppsägningar och stora delar av koncernledningen i Serneke Group har fått lämna. Men hur ser planerna ut framåt? Och hur ska Sernekes entreprenörsanda fortsatt genomsyra under Doxas styre? Hör grundaren Ola Serneke, som numera är en av de största ägarna i ägarbolaget Doxa, om planerna framåt.

Ola Serneke, vd, Serneke Invest

 

15.30 Branschmingel

Lokalmarknadsdagen 2024

Var: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg

När: Torsdag 18 januari, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 5995 kronor exkl. moms

Grupprabatt:
Anmäl fyra betala endast för tre. Ange koden "4 för 3" i rutan Kampanjkod vid anmälan.

Du anmäler dig till seminariet här.

Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:

Partners: 

Film från en tidigare upplaga av eventet: