Image

Lokalmarknadsdagen - 18 januari 2024

Branschens mötesplats i Göteborg

Torsdag 18 januari 2024

Branschens mötesplats i Göteborg.
Rivstarta fastighetsåret tillsammans med branschkollegorna i ett högaktuellt seminarium med fokus på de stora fastighetsfrågorna i Göteborgsregionen!


Medverkande Lokalmarknadsdagen 2024

Erik Blix, moderator

Erik Blix, moderator

Erik Blix är en av Sveriges mest erfarna programledare och moderatorer. Han är en lyhörd intervjuare och debattledare, med en personlig och professionell stil där pålästhet kombineras med spontanitet och humor. Han utsågs 2018 av Sveriges radiolyssnare till Årets manliga programledare i radio för sitt programledarskap i P4 Extra - Sveriges största radioprogram - och satirprogrammet Public Service i P1. Erik Blix är en uppskattad och frekvent använd moderator på Fastighetssveriges/Lokalnytts seminarium.
Bild: Mathias Alm/Sveriges Radio
Mattias Persson

Mattias Persson

Mattias Persson är chefekonom och global chef för makroanalys på Swedbank sedan 2020. Han har tidigare arbetat på Riksgälden, Nordea samt Riksbanken.
Hans Wallenstam

Hans Wallenstam

Hans Wallenstam är sedan 1991 vd och storägare i börsnoterade Wallenstam. Han är utbildad civilekonom och började arbeta på Wallenstam (som hans pappa Lennart startade 1944) år 1986, då som finansdirektör. Under Hans Wallenstams ledning var Wallenstam det enda västsvenska börsnoterade bolaget som överlevde 1990-talets fastighetskris.
Cecilia Fasth

Cecilia Fasth

Cecilia Fasth är vd för Stena Fastigheter sedan årsskiftet 2017-2018 och var innan dess vd för Castellum Väst. Hon har även varit vd för Sverigehuset och innehaft en rad ledande positioner inom Skanskakoncernen, bland annat vd för Skanska Fastigheter Göteborg, Green Business Officer på koncernnivå samt vice vd för Skanska i Storbritannien.
Torsten Jansson

Torsten Jansson

Torsten Jansson är vd för New Wave Group som han grundade 1990. Han startade bolaget i sina föräldrars källare och i dag är det ett globalt företag.
Glasbruken Orrefors och Kosta Boda ingår sedan 2005 i New Wave Group.
2011 mottog Torsten Jansson Kungliga Patriotiska Sällskapet Näringslivsmedalj för framgångsrikt entreprenörsskap, som bidragit till svenskt näringslivs utveckling.
Ola Serneke

Ola Serneke

Ola Serneke är sedan våren vd för Serneke Invest. Han är grundare av och huvudägare i Serneke-koncernen. Han startade bolaget 2002. Ola Serneke ser ett stort värde i den samhällsnytta som idrottsrörelsen bidrar med och är bland annat storsponsor av IFK Göteborg och Frölunda Indians.
Johanna Hult Rentsch

Johanna Hult Rentsch

Johanna Hult Rentsch är sedan sommaren 2023 vd på Platzer Fastigheter. Hon var dessförinnan under nio år regionchef för västra Sverige på NCC Property Development.
Hon har tidigare, bland annat, arbetat på Project Factory AB och som utvecklingschef för Inter Ikea Shopping i Schweiz, Österrike, Kroatien och Serbien med placering i Österrike.
 

Magnus Månsson

Magnus Månsson

Magnus Månsson är arkitekt SAR/MSA, ägare och koncernchef för Semrén & Månsson Arkitekter AB samt adj. professor. 
Han anställdes 1979 vid dåvarande Semrén Arkitektkontor AB. 1989 blev han vd och från 2010 har han varit koncernchef.
Björn Siesjö

Björn Siesjö

Björn Siesjö blev år 2012 stadsarkitekt i Göteborg, den förste på posten sedan 1999. Han flyttade till Göteborg 1983, utbildade sig till arkitekt på Chalmers och tog examen 1992. Han var en av grundarna av Kanozi arkitekter 2001, och var vd för företaget mellan 2008 och 2011.
Henrik Einarsson

Henrik Einarsson

Henrik Einarsson är avdelningschef på Etablerings- och investeringsavdelningen på Business Region i Göteborg. Han var tidigare konsult för Temaplan AB och har varit forskningsassistent på Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Örjan Rystedt

Örjan Rystedt

Örjan Rystedt är sedan våren 2023 region-vd på Castellum Väst. Han var tidigare, sedan 2019, projektutvecklingchef på Castellum och han har också ett förflutet som chef på Skanskas projektutvecklingsenhet i Göteborg. 
Anna Graaf

Anna Graaf

Anna Graaf är sedan 2012 hållbarhetschef på White Arkitekter. Hon blev nyligen invald i Delegationen för Cirkulär Ekonomi, som enda representant från bygg- och fastighetssektorn. Anna Graaf är civilingenjör från Chalmers och har lång erfarenhet av miljö- och hållbarhetsfrågor inom fastigheter och stadsplanering. Hon har under flera år utsetts till en av ”Sveriges 101 Hållbarhetsmäktigaste” och varit finalist i ”Sveriges bästa Hållbarhetschef” två gånger. Anna Graaf är ledamot i juryn för Årets Unga Hållbarhetsprofil.
Thomas Persson

Thomas Persson

Thomas Persson är sedan januari 2020 head of capital markets nordics på JLL. Han kom då närmast från rollen som chef affärsgenerering på Magnolia Bostad och har tidigare varit verksam på Cushman & Wakefield och Catella.
Christina Kämpe

Christina Kämpe

Christina Kämpe är sedan augusti 2021 director, capital markets på Colliers. Hon var dessförinnan fastighetsutvecklare i region väst på NCC Property Development där hon arbetade med stadsutveckling. Hon har tidigare även varit på JLL där hon i nio år jobbade med strategirådgivning, fastighetstransaktioner och investeringsanalyser. Christina Kämpe är utbildad vid Handelshögskolan i Göteborg och har stor erfarenhet från Göteborgs fastighetsmarknad.
Peter Warda

Peter Warda

Peter Warda är sedan februari 2015 analytiker på Etablerings- och investeringsavdelningen på Business Region Göteborg.
Han har en ekonomi-kandidat från Jönköpings internationella handelshögskola.
Åsa Henninge

Åsa Henninge

Åsa Henninge är sedan januari 2023 enhetschef på exploateringsförvaltningen i Göteborg. Hon var mellan 2019 och 2021 marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus och under 2018 var hon vd för Wästbygg Projektutveckling. Mellan åren 2001 och 2017 tillhörde Åsa Henninge NAI Svefa, de senaste åren som analyschef. Hon är utbildad civilingenjör vid Lunds Tekniska Högskola. Hon har också varit projektledare på Skanska Nya Hem och marknadsansvarig för kommersiella lokaler på Fastighets AB LE Lundberg.

Marcus Sandahl

Marcus Sandahl

Marcus Sandahl startade våren 2022 det egna bolaget Sandahl Fastighetspartner efter många år som säljchef på NCC Property Development med ansvar för det team som hyr ut NCC:s kommersiella projekt i Sverige. Samt bred erfarenhet av fastighetssektorn med ett förflutet hos JLL, AP Fastigheter och Vasakronan.
Philip Kouvatsis

Philip Kouvatsis

Philip Kouvatsis är vd på Delta Real Estate Consulting som han grundade hösten 2023. Han var dessförinnan associate director på Colliers och senior analyst på TAM Group samt har tidigare även varit på Real Competence, Locum och Vasakronan.
Jessica Löfström

Jessica Löfström

Jessica Löfström är ordförande och vd för Ansvar & Säkerhet som hon grundade hösten 2020. Hon har också grundat bolaget ExpanderaMera AB samt är grundare, initiativtagare och ordförande för nätverket 17.
Hon är också medaljör av Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj. Hon har fått SvD:s utmärkelse "årets affärsbragd" utdelat av prinsen samt är vinnare av Stora Säkerhetspriset.
Peter Lindström

Peter Lindström

Peter Lindström är sedan hösten 2023 affärschef, energi/automation på Axcell Fastighetspartner. Han kom då närmast från Vasakronan där han under tio år innehade olika ledande roller inom främst energistrategi, förvaltning och teknik. Han är också ledamot i ledningsgruppen på Hermods Yrkeshögskola och handledare samt gästföreläsare på Chalmers Tekniska Högskola. 
Han har tidigare också varit installationsledare och projektör på Gicon installationsledning AB och projektör på Energitriangeln.
Susanna Gunnå

Susanna Gunnå

Susanna Gunnå är vd och grundare på/av SG Property.
Hon har tidigare varit projektledare på Colliers International samt har jobbat med transaktioner på Nordier Property Advisors.

Lokalmarknadsdagen 2024

Var: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg

När: Torsdag 18 januari, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 5995 kronor exkl. moms

Grupprabatt:
Anmäl fyra betala endast för tre. Ange koden "4 för 3" i rutan Kampanjkod vid anmälan.

Du anmäler dig till seminariet här.

Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:

Partners: 

Film från en tidigare upplaga av eventet: