Image

Lokalmarknadsdagen - 19 januari 2023

Branschens mötesplats i Göteborg

Torsdag 19 januari 2023

Branschens mötesplats i Göteborg.
Rivstarta fastighetsåret tillsammans med branschkollegorna i ett högaktuellt seminarium med fokus på de stora fastighetsfrågorna i Göteborgsregionen!


Medverkande Lokalmarknadsdagen 2023

Karin Klingenstierna, moderator

Karin Klingenstierna, moderator

Karin Klingenstierna har en bakgrund som lärare på gymnasiet och yrkeshögskolan men sedan drygt 20 år är hon professionell moderator, konferencier och artist. Hon är flitigt anlitad som moderator på bygg- och fastighetsrelaterade sammankomster.
Susanne Åhlén

Susanne Åhlén

Susanne Åhlén är sedan hösten 2021 vice VD/AO chef Försäljning på Newton Kompetensutveckling. Hon var dessförinnan partner och vd på Fasticon Kompetens, sedan 2016. Hon har tidigare arbetat för bland annat Atrium Ljungberg och Aberdeen.
Susanne Åhlén är med i expertpanelen på Lokalmarknadsdagen.
Daniel Orrö

Daniel Orrö

Daniel Orrö är advokat och senior associate på Advokatfirman Delphi, där han har varit sedan 2015.
Han är specialiserad på entreprenad- och konsulträtt samt kommersiell tvistelösning. 
Daniel Orrö deltar i expertpanelen på Lokalmarknadsdagen.
Marie Bucht Toresäter

Marie Bucht Toresäter

Marie Bucht Toresäter är vd för Novier (tidigare Novi Real Estate). Hon var dessförinnan på Headlight International där hon arbetade med executive search inom fastighetsbranschen. Hon har också erfarenhet från olika ledande befattningar på Skanska, NCC och Newsec. Marie Bucht Toresäter är med i expertpanelen på Lokalmarknadsdagen.
Joakim Zetterström

Joakim Zetterström

Joakim Zetterström är advokat och verksam på Norma Law inom byråns grupper för bolag och affärer samt fastigheter. Tyngdpunkten i hans verksamhet ligger på arbete med kommersiella avtal, bolags- och föreningsrätt, investeringar, företagstransaktioner och nyttjanderättsfrågor. Han har tidigare varit verksam på bland annat Glimstedt och Alektum Group. 
Joakim Zetterström är också sedan 2016 ordförande i disciplinnämnden för Göteborgs Ishockeyförbund samt har lång erfarenhet av uppdrag som speaker och konferencier på Frölunda Hockeys evenemang.
Joakim Zetterström deltar i expertpanelen på Lokalmarknadsdagen.


Olof Manner

Olof Manner

Olof Manner är senior rådgivare på Swedbank och har tidigare haft roller som Head of Research och chef för makroanalys på banken. Han kommer dessförinnan från en mångårig anställning på Öhman-gruppen med roller som senior rådgivare, vice vd och räntechef.
Hans Wallenstam

Hans Wallenstam

Hans Wallenstam är sedan 1991 vd och storägare i börsnoterade Wallenstam. Han är utbildad civilekonom och började arbeta på Wallenstam (som hans pappa Lennart startade 1944) år 1986, då som finansdirektör. Under Hans Wallenstams ledning var Wallenstam det enda västsvenska börsnoterade bolaget som överlevde 1990-talets fastighetskris.
Cecilia Fasth

Cecilia Fasth

Cecilia Fasth är vd för Stena Fastigheter sedan årsskiftet 2017-2018 och var innan dess vd för Castellum Väst. Hon har även varit vd för Sverigehuset och innehaft en rad ledande positioner inom Skanskakoncernen, bland annat vd för Skanska Fastigheter Göteborg, Green Business Officer på koncernnivå samt vice vd för Skanska i Storbritannien.
Ola Serneke

Ola Serneke

Ola Serneke är sedan våren vd för Serneke Invest. Han är grundare av och huvudägare i Serneke-koncernen. Han startade bolaget 2002. Ola Serneke ser ett stort värde i den samhällsnytta som idrottsrörelsen bidrar med och är bland annat storsponsor av IFK Göteborg och Frölunda Indians.
Maryrose David

Maryrose David

Maryrose David är Head of Research på Savills Sweden. Hon har en civilingenjörsutbildning inom samhällsbyggnad med masterinriktning på Real Estate and Construction Management från KTH.


Emmyly Bönfors

Emmyly Bönfors

Emmyly Bönfors (C) är sedan 2019 kommunalråd för Centerpartiet i Göteborg. Hon är också ordförande i Miljö- och klimatnämnden. Emmyly Bönfors är även styrelseledamot i Win Win Gothenburg Sustainability Award samt har tidigare varit politisk sekreterare i Västra Götalandsregionen. Emmyly Bönfors är utbildad lärare på Göteborgs universitet.
Magnus Månsson

Magnus Månsson

Magnus Månsson är arkitekt SAR/MSA, ägare och koncernchef för Semrén & Månsson Arkitekter AB samt adj. professor. 
Han anställdes 1979 vid dåvarande Semrén Arkitektkontor AB. 1989 blev han vd och från 2010 har han varit koncernchef.
Lena Grimslätt

Lena Grimslätt

Lena Grimslätt är chef för JLL i Göteborg. Hon har tidigare arbetat på Platzer Fastigheter, SBAB och Skanska. 
Patrik Andersson

Patrik Andersson

Patrik Andersson är sedan 2010 vd för Business Region Göteborg. Han är utbildad ekonom och startade sin yrkesbana inom finanssektorn 1991. Han har tidigare bland annat varit bankchef på Swedbank i Göteborg.
Heléne Lidström

Heléne Lidström

Heléne Lidström har över 20 års erfarenhet från ledande befattningar i bolag som Finnair, Microsoft, Icon Medialab och Tele2, där förändring på temat kommunikation, kultur och ledarskap i det nya arbetslivet har varit den röda tråden. Heléne Lidström är expert på förändringsprocesser och har sedan 2016 arbetat som konsult och är en uppskattad och ofta anlitad strategisk rådgivare och föreläsare. 
Sedan i november 2021 är Heléne Lidström arbetsplatsstrateg på Castellum.

Aram Seddigh

Aram Seddigh

Aram Seddigh är vd och certifierad arbetsplatsstrateg på WeOffice. Han har en gedigen kunskap om det nya arbetslivet och stöttar organisationer vid flytt till nytt kontor och förändring av arbetssätt. Aram Seddigh bidrar genom föreläsningar, workshops, stöttning till projektledningen eller som projekt- och förändringsledare. Han är i grunden ekonom och legitimerad psykolog och doktor i arbets- och organisationspsykologi där hans avhandling handlade om hur olika typer av kontor påverkar medarbetares hälsa och produktivitet. 
Karolin Forsling

Karolin Forsling

Karolin Forsling är vd för och grundare av Forsling United och Future Work Labs. Hon var tidigare chef för stadsutveckling och nya erbjudanden på Alecta Fastigheter. Karolin Forsling är specialiserad på stads- och fastighetsutveckling och ”place making”. Hon har tidigare dessutom haft ledande positioner inom AMF Fastigheter, Ljungberggruppen och Norrporten. Hon har bland annat initierat och drivit projekt som Sickla Köpkvarter, Mood Stockholm och Urban Escape.
Henrik Einarsson

Henrik Einarsson

Henrik Einarsson är avdelningschef på Etablerings- och investeringsavdelningen på Business Region i Göteborg. Han var tidigare konsult för Temaplan AB och har varit forskningsassistent på Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Stig-Arne Bäckman

Stig-Arne Bäckman

Stig-Arne (Stigge) Bäckman är grundare av och projektledare för Talangakademin samt marknadschef och visionär på Nordiskt Valideringsforum. Han är sedan nästan 40 år föreläsare och inspiratör i ett brett spektra av sammanhang. Hah har varit socialarbetare, egenföretagare och konsult. Rådgivare till Margot Wallström vid Kulturdepartementet och sakkunnig vid Arbetsmarknadsdepartementet. Varit sommarpratare i P1 och grundat Urkraft och OCN (Open College Network) Sweden.
Anders Billström

Anders Billström

Anders Billström är sedan 2016 ordförande i BK Häcken som tog sitt allra första SM-guld 2022. Han är också medgrundare av byggbolaget BRA Bygg, som han grundade 2007 tillsammans med Magnus Reimer, Niklas Andersson och Magnus Andersson. 
Hisingspojken Anders Billström spelade som grabb själv i BK Häcken fram till tonåren. 
Jonas Attenius

Jonas Attenius

Efter 26 år som byggnadssnickare blev Jonas Attenius socialdemokratiskt kommunalråd 2016. Sedan dess har han framförallt arbetat med jobbpolitik, välfärdspersonalens villkor och upphandlingsfrågor. Nyligen valdes han till gruppledare för Socialdemokraterna i Göteborgs kommunstyrelse.
Kristina Pettersson Post

Kristina Pettersson Post

Kristina Pettersson Post är regionchef för Vasakronan i Göteborg. Hon har arbetat inom Vasakronan sedan 1993 och har haft sin nuvarande roll sedan 2011.
Björn Siesjö

Björn Siesjö

Björn Siesjö blev år 2012 stadsarkitekt i Göteborg, den förste på posten sedan 1999. Han flyttade till Göteborg 1983, utbildade sig till arkitekt på Chalmers och tog examen 1992. Han var en av grundarna av Kanozi arkitekter 2001, och var vd för företaget mellan 2008 och 2011.
Mats Grauers, ordförande Frölunda HC

Mats Grauers, ordförande Frölunda HC

Mats Grauers var under tio års tid ordförande i handbollsklubben Sävehof. När han 2011 tog över rollen som ordförande i Frölunda HC var såväl klubbens ekonomi som självförtroende i botten. På bara ett par år vände Mats Grauers Frölundas ekonomi och laget har nu tagit flera guld i såväl SHL som CHL.


Christina Heikel

Christina Heikel

Christina Heikel är näringspolitiskt ansvarig för Fastighetsägarna i Göteborg men kommer från den 23 januari 2023 vara ansvarig Stadsutveckling på Västsvenska Handelskammaren. 
Hon är också ordförande för Fastighetsakademin, ledamot i Göteborg Citysamverkan och har tidigare bland annat varit ordförande för Innerstaden Göteborg. Christina Heikel är utbildad vid Handelshögskolan i Göteborg.
Peter Grönberg

Peter Grönberg

Peter Grönberg är sedan våren 2019 vd på Göteborg & Co. Innan dess var han under många år på Volvo Group där han bland annat ansvarade för företagskultur, organisationsutveckling, ledarskap, mångfald och arbetsgivarvarumärke. Mellan 1999 och 2003 var Peter Grönberg affärsområdeschef på Framfab.
År 2014 blev Peter Grönberg utsedd till årets ledarutvecklare av tidningen Chef. 
Axel Josefson

Axel Josefson

Axel Josefson är kommunalråd för moderaterna i Göteborg. Han är även gruppledare för Moderaterna i staden. Han är systemvetare i grunden och har en bakgrund inom SKF. Han har suttit i kommunfullmäktige sedan 2018, tidigare varit biträdande kommunråd i Göteborg och suttit i trafiknämnden och byggnadsnämnden.
Eric Zinn

Eric Zinn

Eric Zinn är sedan våren 2017 hållbarhetschef på Göteborg Energi, där han började redan 2007. Han är energiexpert i kvalitetsrådet på Sweden Green Building Council. Han driver också de egna bolage Quicab och Velo-City. 

Lokalmarknadsdagen 2023

Var: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg

När: Torsdag 19 januari, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 5995 kronor exkl. moms

Grupprabatt:
Anmäl fyra betala endast för tre. Ange koden "4 för 3" i rutan Kampanjkod vid anmälan.

Du anmäler dig till seminariet här.

Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:

Partners: 


Film från en tidigare upplaga av eventet: