Image

Serneke vill sänka bygglönerna

Lokalmarknadsdagen Sernekes vd Ola Serneke tror på att skapa en kult kring bolaget med engagemang som ledord. Och på sänkta löner i byggbranschen. – Byggkostnaderna har ökat för mycket, sade han på Lokalmarknadsdagen i Göteborg.
Publicerad den 12 September 2014
Byggkostnaderna har ökat för mycket den senaste tiden, menar Ola Serneke, som tycker att lönerna bör sänkas i branschen.   
Bild: Henrik Ekberg
Byggkostnaderna har ökat för mycket den senaste tiden, menar Ola Serneke, som tycker att lönerna bör sänkas i branschen.

Serneke Group har växt enormt mycket på bara några år och står nu bakom ett par av de mest spektakulära projekten i Göteborg: Nordens högsta skrapa på Hisingen och Göteborgs Nya Arena, tidigare Änglagården. Tidigare har bolaget vuxit organiskt, nu köper man i stället upp bolag. Inte minst i Stockholm där omsättningen om ett par år ska öka till två miljarder kronor. Hemligheten för att växa så snabbt är att hitta engagerade medarbetare.

– Men man måste vara engagerad själv, slita och kämpa. Det smittar av sig, berättade han under torsdagens seminarium.

Vad är då hans främsta önskan för fastighetsbranschen?
– Att alla blir mer engagerade och ärliga. Framför allt i planprocessen, sade han och fortsatte prata om byggbranschens löneutveckling.
– Bostadsbristen är enorm i Göteborg, vi behöver bygga massor. Men det kostar för mycket, lönerna måste sänkas. Vi kan inte ha det så att den som flyttar in i en lägenhet tjänar 25 000 medan byggaren tjänar 35 000. Det funkar inte. Mina anställda förstår detta när jag förklarar det för dem.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Lokalmarknadsdagen 2022

Var: Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10, Göteborg

När: Torsdag 20 januari, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 5495 kronor exkl. moms (Fysiskt deltagande)

4995 kronor exkl. moms (Digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.

Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-574316

Arrangörer:Partner: 
Film från en tidigare upplaga av eventet:

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY