Image
Mariette Hilmersson, vd för Willhem.
Mariette Hilmersson, vd för Willhem. Bild: Ida Mikko/Fastighetssverige

Willhem skapar nya hyreslägenheter i Västerås

Bygg/Arkitektur Genom att bygga om befintliga ytor som inte används i fastigheterna går det att skapa nya attraktiva bostäder. Willhem har nu påbörjat konvertering av en lokal som ska bli bostäder vid Liegatan i Västerås. Lagom till sommaren 2025 ska 54 nya hyreslägenheter stå klara för inflyttning.
Publicerad den 14 Maj 2024

Att titta på vad som går att göra av ytor som redan finns i beståndet, och som har potential att användas mer effektivt, är något som Willhem har tagit fasta på i sin fastighetsutveckling. I Västerås äger Willhem fastigheter vid Liegatan och här kommer en tom lokal, som tidigare nyttjats som äldreboende, att omvandlas till lägenheter. Totalt kommer det att bli 54 lägenheter i fem plan, i varierande storlekar mellan ett till tre rum och kök. Några av lägenheterna i markplan kommer att få egen uteplats.
– Det känns jätteroligt att vi kan bidra positivt till utvecklingen i området, där vi vet att många trivs och gärna bor kvar. Vi tror att det här konceptet blir ett fint tillskott som kan passa både ungdomar och äldre, säger Mikael Möller, projektchef hos Willhem.

Inflyttning är beräknad till sommaren 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige