Image
Mikael Granath, vd för Willhem.
Mikael Granath, vd för Willhem. Bild: Sofia Sabel

Willhem minskade nettoresultatet under andra kvartalet

Bolag Willhem redovisar minskande nettoresultat under andra kvartalet 2022 jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna uppgick till 663 miljoner kronor (622), en ökning med 6,6 procent mot föregående år.
Publicerad den 26 Augusti 2022

Januari – juni 2022:
Intäkterna ökade till 1 318 Mkr (1 237), motsvarande en ökning på 6,5 procent.
Driftnettot uppgick till 820 Mkr (747), en ökning med 9,8 procent. I jämförbart fastighetsbestånd ökade driftnettot med 5,0 procent.
Periodens orealiserade värdeförändring på fastigheter uppgick till 751 Mkr (2 886), vilket motsvarar en värdeökning på 1,3 procent (6,1).
Värdeförändringen på finansiella instrument uppgick till 1 513 Mkr (376).
Periodens resultat efter skatt uppgick till 2 203 Mkr (2 907).
Marknadsvärdet på fastigheterna var vid utgången av perioden 59 375 Mkr (50 265).
Under första halvåret har Willhem förvärvat 13 fastigheter i Göteborg, Helsingborg och Stockholm för totalt 1 181 Mkr (236).
Investeringarna i fastighetsbeståndet uppgick till 883 Mkr (798), varav 524 Mkr (498) avser investeringar i befintliga fastigheter och 359 Mkr (300) avser nyproduktion.

– Jag summerar det första halvåret som skakigt ur ett omvärldsperspektiv, men fortsatt stabilt för Willhem. Det är tydligt att vi är på väg in i en förändrad omvärldssituation, men även ur detta kan det uppstå nya möjligheter. Med vår starka finansiella ställning och vår ägarstruktur är jag övertygad om att vi kan se framåt med tillförsikt, säger vd Mikael Granath och fortsätter.

– Det har varit en utmanande tid med stora påfrestningar för samhälle och ekonomi. För vår egen del har vi påverkats i begränsad omfattning under första halvåret. Men den pågående förändringen skapar nya förutsättningar för finans- och fastighetsmarknaden. Med vårt starka kreditbetyg A- fortsätter vi vara aktiva på certifikat- och obligationsmarknaden. Våra intäktsflöden är fortsatt stabila och driftnettot ökade med 9,8 procent. I jämförbart bestånd ökade driftnettot med 5,0 procent.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige