Image
Wihlborgs hyr ut 4 200 kvadratmeter på Ideon i Lund.
Wihlborgs hyr ut 4 200 kvadratmeter på Ideon i Lund.

Wihlborgs hyr ut 4 200 kvadratmeter på Ideon i Lund

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med tre olika hyresgäster om totalt 4 200 kvadratmeter i Nya Vattentornet 4 ("Cube") på Ideon. En av de nya hyresgästerna är MAX IV (Lunds universitet) som flyttar in den 1 oktober.
Publicerad den 16 Juni 2022

Verksamheten inom den nationella forskningsanläggningen MAX IV växer och därmed även behovet av kontorsplatser. Lunds universitet kommer därför för MAX IV:s räkning att hyra 1 000 kvadratmeter i Cube för primärt stödfunktioner samt viss forskning och övervakning på distans.

Övriga hyresgäster som nyligen tecknat avtal i fastigheten är ett SaaS (Software as a Service)-bolag som utvecklar lösningar för e-handel genom en AI-baserad plattform och som hyr 2 100 kvadratmeter med inflyttning den 1 augusti 2022, och en mjukvaruleverantör som hyr 1 100 kvadratmeter med inflyttning den 1 januari 2023.

Cube, som är ritat av arkitekten Gert Wingårdh, färdigställdes 2007 och är miljöcertifierad med LEED Guld. Företag som väljer att etablera sig här blir grannar med teknikbolag som Sony, Schneider Electric, Sigma Connectivity och Element Logic.

– Cube har under de senaste åren uppgraderats och omvandlats till en attraktiv och hållbar multi-tenant-fastighet. Här finns moderna och yteffektiva kontor, bra service och goda kommunikationer. Den samverkan och de utbyten av kunskap och innovation som finns på området är dessutom svårslagen, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige