Image
Lennart Weiss och Stefan Attefall.
Lennart Weiss och Stefan Attefall. Bild: Veidekke

Weiss och Attefall bakom nytt stödboende

Bolag Nu startas ett nytt stödboende för att hjälpa människor ur hemlöshet, kriminalitet och missbruk. Bakom stödboende-satsningen 2nd Chance Stödboende finns bland andra Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke, Stefan Attefall, tidigare bostadsminister, Samir Sabri, som arbetat länge med att hjälpa människor ur en kriminell livsstil, samt Henrik Nilsson, tidigare klubbdirektör för Brommapojkarna och innan det en lång karriär inom SEB.
Publicerad den 16 Mars 2021

– Vi är en grupp människor med olika bakgrund som gemensamt drivs av ett stort engagemang för dem som behöver en andra chans i livet. Det unika med oss är att vi har bred och djup kunskap om hur samhället fungerar och hur verkligheten ser ut när kriminalitet, missbruk och andra problem dyker upp, säger Stefan Attefall, styrelseordförande i bolaget.

– Vår kunskap och våra kontakter inom bostäder, ekonomi, näringsliv, socialtjänst och civilsamhälle gör att vi kan erbjuda en kvalificerad helhetslösning för våra klienter, säger Henrik Nilsson som är vd i bolaget.

– Vårt nätverk innebär att när klienten är redo så kan vi hjälpa dem med att finna en lämplig utbildning, praktikplats eller arbete. Vi kan också erbjuda träningslägenheter för dem med sådant behov, berättar Lennart Weiss, vice styrelseordförande.

– Vi har kompetens att möta klienter som vill lämna en kriminell livsstil. Klienten matchas med en kontaktperson som har egen erfarenhet av att ha lämnat kriminaliteten bakom sig, säger Samir Sabri som efter ett eget kriminellt förflutet arbetat aktivt sedan 2009 med att hjälpa människor ur kriminalitet. Han kommer att arbeta som särskild kvalificerad kontaktperson i verksamheten.

2nd Chance Stödboende öppnar sitt första stödboende 1 april i Slagsta söder om Stockholm och riktar sig till klienter som är över 21 år och har en bakgrund i missbruk, kriminalitet och/eller psykisk ohälsa med behov av psykosocialt stöd. 2nd Chance erbjuder en fast punkt – ett boende – där klienten får möjlighet att hitta nya vägar mot ett mer självständigt liv.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige