Image

Wästbygg tar över Rekab - etablerar sig i Skåne

Bolag Wästbygg etablerar sig i Malmö efter att företaget fått möjlighet att ta över Rekab Entreprenads verksamhet i södra Sverige. – Malmö/Lund är en intressant och expanderande region där det händer mycket på byggsidan, säger Jörgen Andersson, vice koncernchef i Wästbygg Gruppen.
Publicerad den 12 Juni 2015

– Vi har under åren genomfört en del projekt i den här delen av landet och har en tid tittat på förutsättningarna för att öppna ett eget kontor i Malmö. Vi får nu möjlighet till en riktigt intressant start genom att överta Rekab Entreprenads verksamhet i Malmö/Lund, säger Jörgen Andersson, vice koncernchef i Wästbygg Gruppen.

– På Rekab i Malmö finns 16 tjänstemän och de omsätter drygt 200 miljoner kronor per år. Organisationen arbetar med flera stora och intressanta byggprojekt. Efter de kontakter vi haft kan vi konstatera att Rekab och Wästbygg har samma värderingar kring de projekt vi är involverade i och våra kundrelationer. Vi är därför övertygade om att vi tillsammans kan ta nya marknadsandelar i regionen, avslutar han.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige