Image
Sveatorget i Barkarbystaden där Wallenstam planerar för 270 bostäder, kontor och kommersiella lokaler. Här blir Barkarbystadens stadsmiljö som mest livfull med tunnelbana, kontor, handel, restauranger, kaféer, service, och bostäder.
Sveatorget i Barkarbystaden där Wallenstam planerar för 270 bostäder, kontor och kommersiella lokaler. Här blir Barkarbystadens stadsmiljö som mest livfull med tunnelbana, kontor, handel, restauranger, kaféer, service, och bostäder. Bild: Tovatt Architects & Planners

Wallenstam utvecklar i Järfälla

Bygg/Arkitektur Järfälla kommun och Wallenstam tecknar avtal om markanvisning för ett centralt kvarter om 22 500 kvadratmeter BTA vid den framtida tunnelbanan på Sveatorget i Barkarbystaden. Byggstart planeras till 2022.
Publicerad den 3 Februari 2021

Wallenstam investerar för tredje gången i Barkarbystaden och planerar för 270 bostäder, kontor och kommersiella lokaler i ett mycket strategiskt viktigt läge vid tunnelbanan på Sveatorget. Här blir Barkarbystadens stadsmiljö som mest livfull med kontor, handel, restauranger, kaféer, service, och bostäder.

– Wallenstam har tidigare utvecklat två kvarter med stort kommersiellt innehåll i Barkarbystaden. Jag ser mycket positivt på att de återigen väljer att investera och utveckla i Barkarbystaden, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Sedan 2017 har Wallenstam varit en av kommunens utvalda ankarbyggherrar i arbetet med detaljplanen och kvalitetsprogrammet för det aktuella området och bidragit med kunskap ur byggbolagets perspektiv för att säkerställa ett tekniskt, ekonomiskt och hållbart genomförande.

– Det känns mycket bra att vi åter fått förtroendet att bidra till Barkarbystadens utveckling. Vår ambition för kvarteret är att bidra till att levandegöra torg och stråk i den nya etappen, där detta kvarter utgör en viktig knutpunkt. Vi har sedan tidigare uppfört två kvarter i Barkarbystaden och tar med oss goda erfarenheter inför denna kommande satsning, säger Mathias Aronsson, regionchef Stockholm och Uppsala samt vice vd Wallenstam.
Byggstart för Wallenstams kvarter planeras till 2022.

– Wallenstams kvarter är en mycket viktig pusselbit i Barkarbystaden. Det kommer starkt att bidra till en livfull, dynamisk och hållbar stadsmiljö, säger Jonathan Björniden (L), ordförande i planutskottet.

Om avtalet
Markanvisningsavtalet med Wallenstam avser del av fastigheterna Barkarby 2:2 och Barkarby 4:1 inom detaljplan för Barkarbystaden IV och omfattar en total byggrätt om 22 500 kvm ljus BTA.
Beslut om godkännande av markanvisningsavtal med Wallenstam Fastigheter 207 AB togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 1 februari.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige