Image

Wallenstam byggstartar 293 nya hyresrätter i Haninge

Bostäder Projektet, som kallas Parkstråket, kommer totalt att omfatta två kvarter med en preliminär första inflyttning 2020.
Publicerad den 5 September 2018
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att bidra med fler hyresrätter till Haninge som är en expansiv kommun i utveckling. Behovet av bostäder i våra storstadsregioner är enormt och varje gång vi sätter spaden i marken och kan bidra till fler hem är speciell, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam

De 293 hyreslägenheterna i Parkstråket ligger utmed Örnens väg i Haninge i nära anslutning till Rudans naturreservat med bara tio minuters promenad till Handen pendelstation.

– Kommunen växer och utvecklas, Parkstråkets 293 nya hem blir en självklar del i den totala utvecklingen av Haninges regionala stadskärna. Fler bostäder behövs och framför allt hyresrätter och vi är glada för det stora engagemanget hos olika byggherrar, säger Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge.

Lägenheterna i Parkstråket kommer att vara mellan ett till fyra rum och kök och fördelas mellan sex huskroppar med fyra till nio våningar. Majoriteten av lägenheterna får balkong eller uteplats och parkeringsgarage kommer att inrymmas under husen. Arkitekt för Parkstråket är Semrén & Månsson.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige