Image

Vill bygga bostadshus i Fruängen

Bostäder Stockholms stad vill bygga ett bostadshus med cirka 45 lägenheter vid Fruängens centrum.
Publicerad den 18 Mars 2016
Stockholms stad vill bygga 45 lägenheter i Fruängen. Bild: Stockholms stad
Stockholms stad vill bygga 45 lägenheter i Fruängen.

Ett planförslag om nytt flerbostadshus i närheten av Fruängens centrum har upprättats av stadsbyggnadskontoret. Den 11 april hålls samrådsmöte om planerna.

Enligt Stockholms stad är Fruängen ett kollektivtrafiktätt område där man vill öka antalet bostäder. Det är nära till E4/E20 och där finns tunnelbana och busstrafik till bland annat Älvsjö och Huddinge.

Ett bostadshus i två volymer med läge mot Agnes Lagerstedts gata föreslås. Huvudsakligen handlar det om tvåor men också några större lägenheter. Bostadshuset består av två sammanbundna volymer på upp till tio respektive sex våningar. Det byggbara området är cirka 650 kvadratmeter stort och det blir också ytor för ramp till garage, bilpoolsplats, avfallshantering och en cykelparkering under tak.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige