Image

Victoria Park och Rikshem i bytesaffär värd 700 miljoner

Transaktioner Victoria Park och Rikshem genomför en bytesaffär – Victoria Park växer i Nyköping och Rikshem i Malmö.
Publicerad den 30 Juni 2016
Rikshem köper Tuppen 15 i Malmö. Bild: Victoria Park
Rikshem köper Tuppen 15 i Malmö.

Victoria Park köper 611 lägenheter, fördelat på sex fastigheter med en uthyrbar yta om cirka 50 000 kvadratmeter i Brandkärr, Isaksdal och Stenkulla i Nyköping.

Det underliggande fastighetsvärdet är 424 miljoner kronor, motsvarande 8 400 kronor per kvadratmeter.

Beståndet är fullt uthyrt med en genomsnittlig bostadshyra om 890 kronor per kvadratmeter och år.

Rikshem köper en samhällsfastighet med bland annat LSS-boende, förskola, mödravårdscentral och träffpunkt för äldre samt 86 lägenheter. Fastigheten har en total uthyrningsbar area på cirka 12 160 kvadratmeter och ligger i Limhamn, Malmö. Det underliggande fastighetsvärdet är 272 miljoner kronor.

Efter affären kommer Victoria Park att ha en samlad uthyrbar yta om 800 000 kvadratmeter, fördelad på drygt 10 000 lägenheter. Det totala fastighetsvärdet ökar med förvärvet till drygt 8,1 miljarder kronor. Köpeskilling för aktierna avseende beståndet i Nyköping uppgår preliminärt till 282 miljoner kronor.

- Detta är en viktig och strategisk affär för Victoria Park i en ny geografisk marknad. Genom den här affären tar vi ytterligare ett steg mot vårt mål att förvalta minst 1 000 000 kvadratmeter. Vi förvärvar, för oss, ett optimalt bestånd som vi förväntar oss kunna förädla ytterligare över tid genom värdeskapande fastighetsutveckling med en social dimension, säger Victoria Parks vd Peter Strand.

- Malmö och hela Öresundsregionen är en stark tillväxtmotor i Sverige och vi vill stärka vår närvaro där. Därför är detta en både viktig och glädjande affär för Rikshem när vi nu förvärvar en samhällsfastighet med inslag av bostäder i en tillväxtkommun vi tror mycket på, säger Karl Johansson, transaktionschef på Rikshem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige