Image
Vernum satsar hårt i Strängnäs, nyligen meddelade bolaget att man också är med i satsningen kring Åkers styckebruk.
Vernum satsar hårt i Strängnäs, nyligen meddelade bolaget att man också är med i satsningen kring Åkers styckebruk. Bild: Vernum

Vernum förvärvar ytterligare 20 000 kvadratmeter i Strängnäs

Transaktioner Vernum Fastigheter har förvärvat utvecklingsområdet från Slättö och detaljplanen är lagakraftvunnen. Den 20 000 kvadratmeter stora byggrätten ligger i Härad och Vernum avser att, med det egna byggsystemet, bygga upp till 200 st hållbara hyresrätter i trä på platsen.
Publicerad den 25 Januari 2022

Härad genomgår just nu en stor förändring och på de intilliggande markytorna byggs egna hem, hyresbostäder, radhus, LSS och förskola. Området är attraktivt med sitt läge cirka fem minuter från Strängnäs centrum och med stora naturvärden som skog, naturstigar och bad. Detaljplaneområdet gränsar mot Sörfjärden och dess vackra strandängar i norr. Strängnäs kommun ser Härad som en väsentlig del i kommunens tillväxt och på sikt att Härad och Strängnäs växer samman.

Vernums vd Fredrik Lindberg kommenterar affären och Vernums växande etablering i kommunen:
– Med detta förvärv, och vårt tidigare förvärv Brobyholm, är vi med och utvecklar Strängnäs kommun med nya och spännande bostadsområden med hållbarhet och livskvalité i fokus. Vårt område ligger vackert inbäddat i det sörmländska landskapet och kan förverkliga drömmen om ett tätortsnära lantliv med direkt anknytning till skog och sjö. Vi tror att många nu ser möjlighet och önskar bo mer naturnära men ändå ha närhet till all service, som i detta fall Strängnäs.

Hela detaljplaneområdet omfattar cirka 50 hektar och har access till E20 vilket möjliggör pendling till Strängnäs eller Eskilstuna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige