Image
Verdion köper i Fosie.
Verdion köper i Fosie. Bild: Verdion

Verdion köper i Malmö

Transaktioner Verdion har säkrat ett förvärv för brownfield-utveckling av modern logistik i Malmö.
Publicerad den 14 Maj 2024

Verdion har säkrat ytterligare ett förvärv till sin växande logistikutvecklingsportfölj i Sverige. Den förvärvade fastigheten ligger i industriområdet Fosie i sydöstra Malmö och erbjuder utvecklingsmöjligheter på en 50 000 kvadratmeter stor tomt i nära anslutning till E6/E65.

Verdion kommer att spekulativt utveckla ett toppmodernt stadsnära logistiklager på 28 000 kvadratmeter i en enda byggnad, som kan delas upp i fyra enheter, med beräknat färdigställande under Q2/Q3 2026. Den nya anläggningen kommer att innefatta lager-, kontors- och entresolutrymmen, med fokus på genomgående hög hållbarhet och att uppnå certifieringsnivå BREEAM Excellent.

Under de senaste tre åren har Verdion säkrat nya utvecklingsmöjligheter i Rosersberg, Södertälje, Göteborg och Jönköping. Bolagets första projekt i södra Sverige var att utveckla en skräddarsydd anläggning åt biltillverkaren BMW, för att stödja dess distribution av bildelar på den nordiska marknaden. Verdions nordiska portfölj inkluderar även tillgångar i Köpenhamnsområdet och på Jylland.
– Att säkra brownfield-tillgångar för stadsnära logistik är en viktig del av vår tillväxtstrategi i Norden. Därför var den här möjligheten, i nära anslutning till Malmös transportnätverk, attraktiv för oss. Öresundsregionen är den största konsumentmarknaden i Norden och med det etablerade läget i Fosie och nuvarande efterfrågan förväntar vi oss ett stort intresse inför färdigställandet, säger Fredrik Salman, Investment Manager på Verdion.

Linklaters och PWC var rådgivare åt Verdion.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige