Image

Veidekkes övertagande av Rekab i Uppsala klart

Transaktioner Veidekke övertar byggbolaget Rekab i Uppsala och köper samtidigt en byggrätt om cirka 13 000 kvadratmeter i staden. Det står klart sedan Konkurrensverket godkänt affären.
Publicerad den 1 September 2015

Efter konkurrensverkets godkännande är nu allt klart för Veidekke Entreprenads förvärv av verksamheten inom Lemminkäinen-ägda Rekab Entreprenad AB i Uppsala. Förvärvet genomförs per den 1 september. Verksamheten består av 17 tjänstemän och 30 yrkesarbetare med en omsättning på cirka 150 miljoner kronor.

Samtidigt förvärvar Veidekke Bostad en attraktiv byggrätt inom detaljplanelagt område om cirka 13 000 kvadratmeter, med planerad säljstart till hösten.
Veidekke Bostad har i flera år försökt köpa mark och utveckla bostadsprojekt och därmed etablera sig i Uppsala. Förvärvet av Rekab ligger i linje med Veidekke-koncernens mål om att växa i Sverige samt kompletterar och ökar Veidekkes erbjudande med gedigen kompetens och stärker förutsättningarna för att ta en stark marknadsposition i uppsalaregionen.

– Just nu har vi tre bostadsprojekt igång samtidigt i Uppsala och räknar med att ha sammanlagt 300 bostäder i produktion inom några månader, säger Mårten Othérus, regionchef Mälardalen på Veidekke Bostad.

Veidekkes långsiktiga satsning på bostadsbyggande i Uppsala innebär ökat tryck på koncernens entreprenadverksamhet. Här kommer förvärvet av Uppsalaföretaget Rekab, med sina 17 tjänstemän och 30 yrkesarbetare och deras gedigna kompetens, väl till pass.

Rekabs:s personal i Uppsala integreras i Veidekke Bygg och blir en avdelning i region Bygg Stockholm med Anthony Norén som avdelningschef.

Då företagen delar värderingar inom många områden kommer det bli naturligt för Rekabs:s personal att arbeta enligt Veidekkes involverande arbetssätt. Veidekkes involverande arbetssätt handlar om att skapa ett samspel som utnyttjar allas kompetens, så att det skapas bra och innovativa lösningar samtidigt som det ökar motivationen och trivsel, med ökat ägarskap för olika arbetsmoment. På det sättet skapas förutsättningar för lärande och kontinuerlig utveckling samt ökad lönsamhet för alla.

– Vi är väldigt glada för att få ett riktigt duktigt team av medarbetare till oss och vi hälsar alla varmt välkomna! säger Sture Nilsson, regionchef Bygg Stockholm i Veidekke.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige