Image

Första spadtaget för nya stadsdelen i Uppsala

Bostäder I går togs det första spadtaget för 97 nya lägenheter i Uppsalas nya stadsdel Östra Sala backe. Först ut att bygga är Veidekke Bostad som även sätter upp ett drömplank i området.
Publicerad den 18 Juni 2015
I går tog Veidekke det första spadtaget i Uppsalas nya stadsdel Östra Sala backe. Samtidigt satte man upp ett drömplank. Bild: Veidekke
I går tog Veidekke det första spadtaget i Uppsalas nya stadsdel Östra Sala backe. Samtidigt satte man upp ett drömplank.

Veidekke Bostad är först ut i den nya stadsdelen och den första etappen som totalt omfattar cirka 600 nya bostäder.

På onsdag kommer också ett drömplank att för första gången att sättas upp i Uppsala, det blir i hörnet av Fyrislundsgatan och Gröna gatan i den nya stadsdelen.
"Tillsammans förverkligar vi bostadsdrömmar." Så lyder Veidekke Bostads kundlöfte.

– Med Drömplanket vill vi involvera våra köpare och Uppsalaborna och ge dem möjligheten att uttrycka sina bostadsdrömmar. Vi har en förhoppning om att kunna ta med oss resultatet in i kommande projekt, säger Sofie Nyberg, Projektutvecklare på Veidekke Bostad.

Drömplanket är Veidekke Bostads tolkning av ett fenomen som har spridits över hela världen och startade då Candy Chang i februari 2011 skrev "Before I die I want to..."på ett övergivet hus i New Orleans. Originaltexten har i Veidekke Bostads tolkning blivit "Innan jag dör vill jag bo…".

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige