Image

Vasakronan hyr ut i Perukmakaren

Uthyrning Vasakronan tecknar ett avtal om 1 000 kvadratmeter med en ledande klädkedja i kvarteret Perukmakaren i Göteborg.
Publicerad den 21 Januari 2014
Jesper Örtengren. Bild: Vasakronan
Jesper Örtengren.

Vasakronan har tecknat avtal med Gina Tricot om knappt 1 000 kvadratmeter butikslokal i kvarteret Perukmakaren på Fredsgatan i centrala Göteborg.

Perukmakaren har under en tvåårsperiod genomgått en omfattande modernisering och kvarteret har fått en total ”make-over”. Målet har varit att utveckla handeln och gatustråken längs Fredsgatan, Drottninggatan och Kyrkogatan. Med den målsättningen för ögonen har Vasakronan omvandlat förrådsytor till butiker, kontor till hotell och bytt ut tekniska installationer.

Exteriört är förändringen påtaglig. Fasaderna har moderniserats och fått nya uttryck och de befintliga arkaderna längs Drottning- och Kyrkogatan har glasats in. Antalet butikslokaler har utökats och i det hörn som tidigare var entré till parkeringshuset får nu Gina Tricot en stor butiksentré.

- Vi har under en tid utvecklat hela kvarteret Perukmakaren för att det ska passa in bättre i gatustråket. Förutom själva fastigheten har vi tillsammans med Göteborgs kommun och Trafikkontoret även gjort i ordning gatorna. Nu börjar vi bli färdiga och Gina Tricot passar perfekt i en av de nya lokalerna, säger Jesper Örtengren, affärsutvecklingschef handel på Vasakronan.

Gina Tricot öppnar sin nya butik i slutet av april, kort efter det att Svenska Turistföreningen har slagit upp dörrarna till sitt nya ”STF Göteborg City Hotell och Vandrarhem” i samma kvarter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige