Nu väljer Transportstyrelsen Kista som bas för den delen av verksamheten som är lokaliserad till Stockholmsområdet.
– Intresset för Kista är stort och ökar stadigt, det ser vi på uthyrningsgraden som ökat successivt och nu ligger på 95 procent för vårt bestånd i området. Det är ett dynamiskt område med goda kollektivtrafikförbindelser vilket gör det till ett attraktivt alternativ till Stockholm city, säger Ronald Bäckrud, chef region Stockholm Vasakronan.
Med en ägarandel som motsvarar 20 procent av beståndet i Kista är Vasakronan en av de största fastighetsägarna i området och tillsammans med andra aktörer finns konkreta planer för att utveckla området ytterligare. Kista ska alltmer utvecklas till en urban plats som lever dygnets alla timmar. Kontorsbebyggelsen ska blandas upp med mer service, restauranger och bostäder. De olika fastighetsägarna planerar bland annat för totalt 6 000 bostäder.
Vasakronan tecknade nyligen en avsiktsförklaring med Aros Bostad med målet att utveckla ett flerbostadshus i ett av Kistas med attraktiva lägen, kvarteret Hekla, i hörnet Kistagången och Isafjordsgatan.
- Totalt har Vasakronan 125 000 kvadratmeter byggrätter i området som vi kan utveckla på sikt. Det kommer att lyfta Kista ytterligare och göra det till ett ännu mer attraktivt område för både boende och företag, säger Ronald Bäckrud.
Transportstyrelsen tillträder den 1 april 2018.
Bolag Diös fortsätter spänna musklerna i norra Sverige. Efter förvärv för nära en miljard i Gävle och Luleå från Nyfosa berättar bolagets transaktionschef Annie Franzon för Fastighetssverige om tillväxtplanerna i Luleå och Gävle, vilken typ av fastigheter man tittar efter, vilket segment man har fokus på och varför man inte känner någon tvekan kring sina fastigheter i Skellefteå och Borlänge där Northvolts kris är som mest påtaglig.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.