Image

Vardaga och Besqab uppför nytt äldreboende i Spånga

Bygg/Arkitektur Villa Solhem blir namnet på det nya äldreboende i Spånga som Besqab kommer att uppföra åt Vardaga. Byggstart planeras till våren 2017 och boendet beräknas stå inflyttningsklart hösten 2018.
Publicerad den 14 Oktober 2016
Villa Solhem. Bild: Besqab
Villa Solhem.

Fastigheten Mandelblomman 11 ligger på Avestagatan i närheten av Spånga station. Enligt planerna kommer Villa Solhem att få 54 platser för äldre som behöver stöd och omvårdnad på grund av sviktande kroppslig hälsa eller demenssjukdom. Byggstart planeras till våren 2017 och boendet beräknas stå inflyttningsklart hösten 2018.

? Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning ser positivt på att det uppförs ett nytt äldreboende i stadsdelen. Medborgarna har efterfrågat ett vård- och omsorgsboende i Spånga under flera år och det är glädjande att det nu finns en tidsplan för uppförandet. Det är av största vikt att våra äldre har en god livskvalitet och kan känna sig trygga. Där boendelösningar baseras på de äldres behov kvalitativt god och tillgänglig inne- och utomhusmiljö, säger Margareta Ericson, avdelningschef för äldre och funktionsnedsättning samt ställföreträdande stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta.

– Vi är mycket glada över att nu äntligen komma igång. Vi vet att det behövs fler platser för vård- och omsorgsboende i Stockholms västra kommundelar. Vardaga har genom åren drivit mer än 150 äldreboenden i Sverige och det är samlade lärdomar från dessa som vi nu tar till de äldre i Spånga. Här får vi chansen att utforma och inreda lokalerna och bygga upp verksamheten från grunden. Därmed kan vi säkerställa både den bästa kvaliteten i omsorgen och en bra arbetsplats för våra medarbetare, säger Ulla Tansen, affärsområdeschef för Vardaga.

– Vi är stolta att kunna möta Spångas behov av boende för äldre. Äldreboendet Villa Solhem har planerats i nära dialog med Vardaga, där våra erfarenheter från tidigare samarbeten tagits tillvara. Besqab har under flera år byggt upp specialistkompetens på området vård- och omsorgsboenden och för oss står hemtrevnad och trygghet i fokus, säger Bo Björfors, chef Fastighetsutveckling på Besqab.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY