Rörelseresultatet för affärsområde Bostadsutveckling uppgick till -22 miljoner kronor (196).
Johan Karlström beskriver i vd-ordet utvecklingen i bostadsutvecklingsverksamheten som ”oacceptabel”.
”Resultatet är betydligt lägre än föregående år och beror framförallt på ett negativt resultat i den svenska bostadsutvecklingsverksamheten. Bostadsutveckling är och kommer att fortsätta vara en del av Skanskas kärnverksamhet. Vi kommer under andra kvartalet presentera hur vi ska vända denna verksamhet till att åter nå acceptabel lönsamhet”, skriver Johan Karlström.
Orderingången uppgår till 25,1 miljarder kronor (21,6). Analytikerna hade, enligt SIX, räknat med 25,7 miljarder kronor.
Orderboken ökade med tio procent och uppgick till 152,9 miljarder kronor (139,4), vilket motsvarar 16 månaders produktion.
”Kommersiell fastighetsutveckling fortsätter med skapa värden för koncernen och har under det första kvartalet startat fyra nya projekt vilket innebär att vi vid kvartalets utgång hade 33 projekt med ett investeringsåtagande på cirka 9,7 miljarder kronor. I början av maj uppnåddes en milstolpe när vår kommersiella fastighetsutvecklingsverksamhet i USA, med ett gott resultat, sålde det första projektet i Washington D.C”, skriver Karlström.
Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.
I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.
Skanska Kommersiell U...
Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av CDVI
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.