Image
Mattias Tegefjord.
Mattias Tegefjord. Bild: Stenvalvet

Uppsalahem hämtar ny vd från Stenvalvet

Bolag Den 17 augusti tillträder Mattias Tegefjord tjänsten som vd på Uppsalahem. Han kommer närmast från fastighetsbolaget Stenvalvet där han varit förvaltningschef.
Publicerad den 6 Maj 2020

Mattias Tegefjord har en gedigen bakgrund från fastighets- och konsultbranschen, både som ledare och stadsdelsutvecklare från bolag som till exempel Stenvalvet, ISS och Tyréns. I botten är Mattias Tegefjord civilingenjör och uppvuxen i Uppsala.
– Jag har följt Uppsalahems utveckling på håll och inspireras av resan bolaget gjort från hög nyproduktionstakt till fokus på hållbar renovering. Mina tidigare erfarenheter från samhällsbyggnadssidan och fokus på kundnöjdhet tror jag är passande pusselbitar när Uppsalahem ska fortsätta utvecklingen framåt. Nu ser jag framemot att lära känna mina nya kollegor och dyka in i verksamheten, säger Mattias Tegefjord, tillträdande vd för Uppsalahem.

Rekryteringen har gjorts i nära samverkan mellan Uppsalahems styrelse och ledande befattningshavare inom Uppsala kommun. Intresset för tjänsten har varit stort och processen har gått enligt plan.
– Med Mattias får Uppsalahem en erfaren ledare, som kommer kunna balansera de viktiga uppdrag som ett kommunalt allmännyttigt bolag har. Uppsalahem tar ett stort ansvar för utvecklingen av bostadsmarknaden i Uppsala, men har samtidigt stort fokus på frågor som är viktiga för den enskilde hyresgästen. Jag är övertygad om att Mattias kommer att utveckla och utmana både Uppsalahem och Uppsala, säger Elnaz Alizadeh, ordförande (s), Uppsalahem.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Tungviktare om popsegmentets tillväxt: "Annars kan vi lägga ner allt"

Bolag Samhällsfastigheter går som tåget och segmentet har stärkts ännu mer under coronakrisen. Under ett webbinarium ordnat av rådgivningsbolaget JLL berättade fyra av de tyngsta vd:arna inom segmentet om sin syn på branschens popsegment nummer ett. Hur resonerar SSB:s Ilija Batljan kring framtiden för social infrastruktur och hur ska Fredrik Brodins snart noterade Offentliga Hus fortsätta vinna andelar?

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY